Κρέτσος: Δεχόμαστε μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη - iefimerida.gr

Κρέτσος: Δεχόμαστε μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη

Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη», δήλωσε σήμερα γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Στα γραφεία της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ξεκίνησε το το πρώτο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοσιογραφία, με τον κ. Κρέτσο, να ευχαριστεί τους εργαζόμενους της ΓΓΕΕ για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρνει στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ΜΜΕ, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επαναστατικοποιεί τη διανομή της είδησης.

Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε τάσεις παλινδρόμησης, «σε ένα καθεστώς που αναγκάζει τους δημοσιογράφους να φοράνε περούκες».

«Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να βάλει κανόνες», τόνισε.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε η δημοσιογράφος και καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, - εκ των συνδιοργανωτών του συνεδρίου - Σοφία Ιορδανίδου. Η κ. Ιορδανίδου αναφέρθηκε στο στοίχημα να ακολουθούμε συνέχεια τις εξελίξεις, καθώς ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού. Η καθηγήτρια του ΑΠΚΥ σημείωσε, ότι το δημοσιογραφικό επάγγελμα στην Ελλάδα βιώνει μία μεγάλη κρίση και λόγω πολιτικών δομών που χαρακτηρίζουν το τοπίο στην χώρα, ενώ ως μια πιο αισιόδοξη οπτική, αναφέρθηκε στην καινοτομία που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία. Κλείνοντας, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο της εκπαίδευσης, όσον αφορά τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τη δια βίου και ανοικτή εκπαίδευση.

Στο συνέδριο αναμένεται να μιλήσουν σημαντικοί καθηγητές του χώρου, από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και πλήθος εργαστηρίων, τα οποία θα βοηθήσουν τους νέους δημοσιογράφους να εντρυφήσουν στις νέες τεχνολογίες, αλλά και στις αρχές της παραδοσιακής δημοσιογραφίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ