Τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο - iefimerida.gr

Τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να απεγκλωβιστεί από το αδιέξοδο

Φωτογραφία: Sooc/Andrea Bonetti/PM Handout

Πειστική γραμμή άμυνας «ιδρώνει» για να καταστρώσει σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση στον απόηχο των αποκαλύψεων για τη δανειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και ενόψει της κρίσιμης απόφασης του ΣτΕ.

Την ίδια ώρα επιδιώκει εναγωνίως να αποτινάξει από πάνω της τη… ρετσινιά που της προσάπτει η αντιπολίτευση για προνομιακές σχέσεις με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα. Από το Μαξίμου πάντως αποφεύγουν να τοποθετηθούν επισήμως, ενώ η πολυήμερη απουσία Τσίπρα στη Νέα Υόρκη ήταν άλλο ένα στοιχείο που επέτεινε την ανησυχία στους κόλπους των υπουργών αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Αντιθέτως, στην πρώτη γραμμή βγήκε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις, προκειμένου να δώσει το στίγμα.
Όπως διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, όποιος δεν καταβάλλει τα χρήματα της δόσης την προσεχή Δευτέρα «φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο» και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέχει εγγυήσεις σε κανέναν από τους 4 υπερθεματιστές ότι θα εξασφαλίσει άδεια.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας θα παραστεί σήμερα στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια, την Attica Bank και τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, ο υπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση του κ. Ιάσωνα Φωτήλα (Ποτάμι) που χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό ως «φιάσκο».

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ
Μια σχετική αγωνία στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη Συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει. Αν και στις ιδιωτικές συνομιλίες τους κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι ο νόμος δεν θα κριθεί αντισυνταγματικός.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, πάντως, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής και τα ενδεχόμενα είναι δύο:

  • Μία καθαρή απόφαση που θα κρίνει το διαγωνισμό συνταγματικό θα δώσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο «τεράστια ανάσα» και ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μπροστά του καθαρό τοπίο για να πλέξει το αφήγημα για το επόμενο διάστημα.
  • Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρεθούν σε ιδιαίτερα δεινή θέση καθώς θα πρέπει να μελετήσουν τις επόμενες κινήσεις τους υπό το βάρος των καταγγελιών για αντισυνταγματικότητα, με τους καλά γνωρίζοντες να δηλώνουν στο Iefimerida πως σε μια τετοια περίτωση "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά".!

Κρίσιμη ημέρα, πάντως, πρέπει να θεωρείται και η Δευτέρα καθώς οι υπερθεματιστές θα πρέπει να καταβάλλουν την πρώτη δόση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ