Θεωρείται ένα από τα 20 κοκτέιλ που πρέπει κάποιος να πιει πριν πεθάνει. Είναι το κοκτέιλ Bellini, το οποίο εφηύρε ο Τζιουζέπε Τσιπριάνι, o ιδρυτής του Harry’s Bar, στη δεκαετία του '30.
Λέγεται πως η έμπνευση του ονόματος του συγκεκριμένου κοκτέιλ προήλθε από το χρώμα του χιτώνα ενός Αγίου σε κάποιον πίνακα του Giovanni Bellini, που ήταν παρεμφερές με το απαλό ροζ ροδακινί χρώμα του ποτού.
Η αρχική συνταγή του Bellini έγινε με φρέσκα, λευκόσαρκα πολτοποιημένα ροδάκινα και με Prosecco (ιταλικός αφρώδης οίνος).
Με τα χρόνια δημιουργήθηκαν πολλές παραλλαγές της αρχικής συνταγής που χάλασαν τη γεύση του μοναδικού αυτού κοκτέιλ, αφού πολλοί πρόσθεταν έτοιμο χυμό ροδάκινου.
Το μυστικό ενός πετυχημένου κοκτέιλ Bellini είναι η εξής αναλογία: 1 μέρος πολτού ροδάκινου προς 3 μέρη αφρώδους οίνου.
Υλικά
- 6 λευκόσαρκα ροδάκινα (κρύα από το ψυγείο)
- 1 φιάλη Prosecco (ιταλικός αφρώδη οίνος) ή οποιαδήποτε σαμπάνια παγωμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τα ροδάκινα και τα περνάμε από το μπλέντερ ή το μίξερ ώστε να γίνουν πολτός.
- Περνάμε τον πολτό μέσα από σουρωτήρι και τον βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε κάθε ποτήρι 1 μέρος πολτού ροδάκινου και προσθέτουμε 3 μέρη Prosecco ή οποιαδήποτε σαμπάνια.
- Ανακατεύουμε και το bellini μας είναι έτοιμο.
Περιττό να πούμε ότι το Bellini μπορεί να το απολαύσει κάποιος, κυρίως, στο ξενοδοχείο Cipriani, στη Βενετία, τρώγοντας τα μοναδικά πιάτα του Harry's Bar.
H να το πιεί σε ένα από τα τραπέζια του μπαρ:
Συνοδευόμενο από ένα carpaccio του Harry's Bar: