Τι ζουν τα street style icons στην Εβδομάδα Μόδας: Δανεικά ρούχα & αλλαγές στο αμάξι [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι ζουν τα street style icons στην Εβδομάδα Μόδας: Δανεικά ρούχα & αλλαγές στο αμάξι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μήνας μόδας γεμίζει στιλ τους δρόμους μητροπόλεων του κόσμου. Μπορεί στις πασαρέλες να περπατούν διάσημα μοντέλα και να παρουσιάζονται οι τάσεις της επόμενης σεζόν, ωστόσο, η πραγματική καρδιά της μόδας χτυπά στους δρόμους.

Συντάκτες, στιλίστες και λάτρεις των ρούχων και των αξεσουάρ δίνουν τη δική τους παράσταση. Οπως δήλωσαν στην Telegraph, αυτή η περίοδος είναι αρκετά έντονη, με τους street style σταρς να σχεδιάζουν καιρό πριν το τι θα βάλουν αλλά και να αλλάζουν ρούχα σε γωνιές του δρόμου.

«Αρχίζω περίπου δύο μήνες πριν», λέει η Κάθριν Ορμεροντ, διευθύντρια σύνταξης του Lyst. «Δεν είναι το outfit στο σύνολό του, αλλά τα ρούχα ως κομμάτια που θέλεις να φορέσεις κατά τη διάρκεια των Εβδομάδων Μόδας», προσθέτει.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Katherine Ormerod (@katherine_ormerod) στις Σεπ 10, 2016, 9:58μμ PDT

Από την πλευρά της, η Καμίλ Σεριέρ, που είναι γνωστή για τη μινιμαλιστική και κομψή της διάθεση, λέει πως «είναι τόσο εύκολο να παρασυρθείς και να καταλήξεις να φορέσεις κάτι που δεν είναι πραγματικά εσύ. Υπήρχαν φορές, που είδα φωτογραφίες μου και σκέφτηκα πως δεν ήταν αυτό που πραγματικά επέλεξα να φορέσω».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Camille Charrière (@camillecharriere) στις Σεπ 18, 2016, 9:12πμ PDT

Από τα ρούχα και αξεσουάρ που βλέπετε, πολλά κοστίζουν χιλιάδες ευρώ. Κάποια από αυτά, είναι δικά τους και κάποια τα έχουν δανειστεί από διάσημους οίκους ή νέα brands.

«Θα δανειστώ μερικά κομμάτια για να ταιριάξουν με τα κάποια δικά μου», εξηγεί η στιλίστρια Μάρθα Γιέρντ.

Η Σεριέρ αναφέρει πως τα social media την βοηθούν να ενημερώνεται για νέα brands. Μάλιστα, τονίζει πως η Εβδομάδα Μόδας είναι «μια τέλεια ευκαιρία ανάδειξης νέων σχεδιαστών». Παράλληλα, είναι μια ευκαιρία να δανειστούν κομμάτια, που δεν θα αγόραζαν συνήθως.

«Οι νέες εταιρείες χαίρονται να μου δανείζουν ρούχα τους, επειδή ξέρουν πως το όνομά τους θα γίνει γνωστό σε ένα τεράστιο κοινό», αναφέρει.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Martha Ward (@marthaward) στις Σεπ 18, 2016, 7:50πμ PDT

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει ανταγωνιστικότητα μεταξύ των streer style σταρς, η απάντηση είναι απλή... «όχι». Οπως υποστηρίζουν, η μία εμπνέει την άλλη.

«Μου αρέσει να δω τι φοράνε η Νάταλι Χάρτλει και η Σάρα Χάρις κάθε ημέρα», λέει η Σεριέρ.

Οι Εβδομάδες Μόδας κάθε φορά δημιουργούν τάσεις, με συντάκτες και bloggers να δίνουν το παράδειγμα. Την περασμένη σεζόν, το φορεμένο πουκάμισο μπρος-πίσω έγινε μόδα από την Νάταλι Χάρτλει και ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη.

Η Telegrpaph ρώτησε τι γίνεται όταν δύο street style σταρς φορέσουν το ίδιο κομμάτι, με την Μάρθα Γιέρντ να θυμάται:

«Ετυχε να φοράω το αγαπημένο μου φόρεμα όλων των εποχών, που έτυχε να είναι και το φόρεμα της σεζόν, ένα Burberry με φολκ ύφος. Οταν είδα κάποια άλλη να το φοράει πήγα και την αγκάλιασα, φωτογραφηθήκαμε με hashtag Twins».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Katherine Ormerod (@katherine_ormerod) στις Σεπ 14, 2016, 4:40πμ PDT

Στην Εβδομάδα Μόδας γίνεται πανικός. Οι δρόμοι κατακλύζονται από λάτρεις της Μόδας, μοντέλα, σχεδιαστές, συντάκτες και φυσικά φωτογράφους. Αυτοί είναι που ζουν σε πραγματικό πυρετό, μιας και πρέπει να αποτυπώσουν τους πάντες και τα πάντα.

«Τρελοί, απειλητικοί και εξαιρετικά επιθετικοί», με αυτές τις τρεις λέξεις περιγράφει η Ορμεροντ τους φωτογράφους. «Μερικοί είναι εκτός ελέγχου. Μια φορά, ένας μου είχε ρίξει αγκωνιά, με αποτέλεσμα να έχω μια μελανιά στο βλέφαρο την επόμενη ημέρα».

«Αν φτάσεις την ίδια στιγμή με την Ανα ντέλο Ρούσο, τότε απλά βγαίνεις από το πλάνο», γελάει η Σεριέρ και προσθέτει: «Είναι εκπληκτικό το πως κινούνται οι φωτογράφοι, σαν πακέτο».

Τα μεγάλα ονόματα της μόδας παραδέχονται πως οι φωτογράφοι κάνουν τη δουλειά τους και αυτό που θέλουν μόνο είναι φωτογραφίες τους.

«Πολλοί από αυτούς είναι φίλοι μου, οπότε δεν είμαι σνομπ απέναντί τους», αναφέρει η Σεριέρ.

Πέρυσι, η Σεριέρ, ενώ είχε μπει μέσα στη ζέστη ενός κτιρίου, μετά από περπάτημα στους -17 βαθμούς Κελσίου, έλαβε ένα μήνυμα από έναν φίλο της φωτογράφο, ο οποίος τη ζητούσε να γυρίσει πίσω για να την τραβήξει φωτογραφία.

«Βγήκα. Το έκανα γι' αυτό. Οταν μπήκα, όμως, πάλι μέσα, λιποθύμησα», δηλώνει.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Camille Charrière (@camillecharriere) στις Σεπ 14, 2016, 8:20πμ PDT

Μιλώντας για δύσκολες καταστάσεις, η Γιέρντ θυμάται τη δική της, η οποία, όμως, ήταν πιο αστεία.

«Επρεπε να αλλάξω για ένα δείπνο στην τουαλέτα ενός εστιατορίου, αλλά ήταν αδύνατο να κουμπωθώ μόνη μου. Γι΄αυτό ζήτησα από τον οδηγό μου να με κουμπώσει. Ηταν μια περιέργη κατάληξη και για τους δυο μας».

Οταν τα φώτα της Εβδομάδας Μόδας σβήσουν, έρχεται η ώρα της... μελέτης. Bloggers και συντάκτες κοιτούν τις φωτογραφίες τους, βλέπουν τι πήγε λάθος και τι όχι, σκέφτονται τι θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ή λατρεύουν το στιλ τους.

Οπως υποστηρίζουν, μπορεί να δίνουν την εντύπωση πως είναι επαγγελματίες και πάντα άψογες, ωστόσο, όλο αυτό είναι μια διαδικασία, που πρέπει να βγάλουν εις πέρας.

«Δεν είμαστε μοντέλα. Είμαι τόσο κακή στο να ποζάρω. Θεωρώ τον εαυτό μου απελπιστικά αμήχανη», αναφέρει η Γιέρντ με τη Σεριέρ να συμφωνεί:

«Φυσικά, υπάρχει αυτή η εσωτερική αμηχανία, όταν ένα πλήθος φωτογράφων σε φωτογραφίζει. Απλά πρέπει να χαμογελάς και να είσαι ωραία. Προφανώς, έχει υπάρξει μια σκηνοθετημένη διαδικασία, απλά πρέπει να το συνηθίσεις».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Katherine Ormerod (@katherine_ormerod) στις Σεπ 10, 2016, 8:56πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Camille Charrière (@camillecharriere) στις Σεπ 12, 2016, 11:38πμ PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εβδομάδα Μόδας street style σταρς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ