Κι όμως, οι φωτογραφίες δεν είναι από κάποιο νησί με γνωστές εξωτικές παραλίες. Είναι από ποτάμι και μάλιστα ελληνικό: Τον Αχελώο.
Ανάμεσα στα κορφοβούνια των Αγράφων, του Βάλτου και των Φρουσίων ορέων, υπάρχει μία διαφορετική πρόταση για τον ταξιδευτή, τον περιηγητή, που αναζητά να ανακαλύψει τα μυστικά των βουνών.
Πρόκειται για την κοιλάδα του Αχελώου, που αποτελεί και το φυσικό όριο των Νομών Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας και Καρδίτσας.
Ψάρεμα και κολύμπι στο ποτάμι σε 700 μέτρα υψόμετρο, οικισμοί που ξεφυτρώνουν μέσα από τα έλατα, θρησκευτικά μνημεία και ιστορικές τοποθεσίες, συμπληρώνουν έναν οδηγό περιήγησης, που αξίζει να ακολουθήσει ο επισκέπτης.
Η περιοχή, απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από τις πόλεις της Άρτας, της Καρδίτσας, του Αγρινίου και του Καρπενησίου, όμως το φυσικό κάλος της διαδρομής, εκμηδενίζει τις αποστάσεις.
Τον ποταμό Αχελώο, αποκαλούν οι ντόπιοι και Ασπροπόταμο η Άσπρο, γιατί τα νερά του τρέχουν πάνω σε άσπρα βότσαλα.
Ανάμεσα στις πλαγιές των βουνών με το ιστορικό φορτίο, ο ποταμός σχηματίζει «μικρές παραλίες» ,που πάντα χαρίζουν ανάσες δροσιάς στους κατοίκους των χωριών και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια αποτελούν, το σημείο συνάντησης των ξενιτεμένων, που κάθε καλοκαίρι επιστρέφουν με τις οικογένειες τους.
Οι εικόνες στο ποτάμι, θυμίζουν κάποια τροπική ακτή . Είναι ο αγαπημένος προορισμός των νέων και κάθε χρόνο δίνουν εκεί το καλοκαιρινό ραντεβού τους.
Μάλιστα, φέτος συγκρότησαν και την μπάντα του Αχελώου, διασκέδασαν με river party, και άλλες μουσικές εκδηλώσεις.
Ο Αντώνης Κοσσυβάκης που κατάγεται από το χωριό Μεγαλόχαρη της περιοχής και ζεί και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στις Βρυξέλλες, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της Κοιλάδας.