Ο Ηλίας Σκουλάς είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της δημιουργικής μαγειρικής στη χώρα μας. Ένας τολμηρός κι ευφάνταστος σεφ που μπορείτε να τον γνωρίσετε, αν επιστεφτείτε το εστιατόριο του, το «Foodmafia», στο κέντρο της Γλυφάδας.
Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε κουζίνες εμπνευσμένες από «τους δρόμους του πλανήτη», όπως λέει ο ίδιος: φαγητά των Ζαπατίστας, γεύσεις από τις γειτονιές του Μπουένος Άιρες, από τις λαϊκές αγορές του Λονδίνου, την Κορέα ή το Μεξικό είναι μόνο μερικές από τις επιλογές του μενού. Άλλωστε, ήταν από τους πρώτους που έφεραν αυτό που λέμε « street food» στην Ελλάδα.
Το μαγαζί διαθέτει μια πολύ « δημοκρατική πολιτική». Κάθε εβδομάδα ο Ηλίας δημιουργεί καινούργια πιάτα, τα οποία ψηφίζει ο κόσμος και όσα κερδίσουν αυτή τη γαστρονομική « μάχη» σταθεροποιούνται στον κατάλογο. Ο ίδιος ξεχωρίζει το burger, που μάλιστα έχει βραβευτεί ως το καλύτερο στην Ελλάδα, το καρνίτας και το μπάο, βιετναμέζικο ψωμί με τραγανό κοτόπουλο και μια σάλτσα δικής του εφεύρεσης. Επίσης θα βρείτε κοκτέιλ σε πολύ καλές τιμές, αλλά και ενδιαφέρουσες ετικέτες σε κρασιά, τα οποία θα απολαύσετε υπό τους ήχους της τζαζ σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Νέα Υόρκη.
Ο Ηλίας Σκουλάς μίλησε στην BOVARY και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που θα ήθελε να κάνει κάθεμια από εμάς (και καθένας) σε έναν σεφ. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.