Στον αέρα 1000 έργα από το Γ' ΚΠΣ - Θα πρέπει να επιστρέψουμε τα 3,5 δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Στον αέρα 1000 έργα από το Γ' ΚΠΣ - Θα πρέπει να επιστρέψουμε τα 3,5 δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότερα από χίλια έργα της προγραμματικής περιόδου 2000-2006 που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 ή τον Μάρτιο του 2013 έχουν μείνει ανεκτέλεστα. Το ανησυχητικό όμως είναι πως τα συγκεκριμένα έργα του Γ' KΠΣ στα οποία διοχετεύθηκαν κοινοτικά κονδύλια ύψους 3,5 δισ. ευρώ και τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να ζητηθεί η επιστροφή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας την Τετάρτη στη διάσκεψη των προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ υποστήριξε πως τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν, διότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα επιστρέψει 3,5 δισ. ευρώ στην ΕΕ.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 180 έργα που αποτελούν την αιχμή του ΕΣΠΑ, έχουν ολοκληρωθεί μόλις εννέα συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπογράμμισε δε πως από την ολοκλήρωση των 180 έργων θα δημιουργηθούν έως 180.000 νέες θέσεις εργασίας. Ο κ. Χαν προανήγγειλε ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα αυξηθεί στο 95% η κοινοτική συμμετοχή στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και πως από τον Φεβρουάριο 2012 οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λαμβάνουν δάνεια και ως κεφάλαιο κίνησης συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ