Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλυτερη άδεια; [γράφημα] - iefimerida.gr

Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλυτερη άδεια; [γράφημα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κλισέ που χαρακτηρίζουν τους λαούς φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, τουλάχιστον όσον αφορά την διάρκεια της ετήσιας άδειας διακοπών που δικαιούνται νομικά οι εργαζόμενοι.

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις προβληματικές οικονομίες, όπως Ελλάδα και η Ισπανία είναι εκείνες που δίνουν μεγαλύτερη εργασιακή άδεια. Ωστόσο, σττην κορυφή μαζί με τους Έλληνες βρίσκονται και οι Αυστριακοί και οι Γάλλοι εργαζόμενοι με 25 ημέρες άδειας στον ιδιωτικό τομέα, που κάθε άλλο παρά την ίδια κρίση περνάνε. Να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί, οι Ιταλοί και οι Βρετανοί δικαιούνται 5 ημέρες άδειας λιγότερες.

Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλυτερη άδεια; [γράφημα] | iefimerida.gr 0

Την μικρότερη άδεια από όλους έχουν οι Ινδοί και οι Φιλιπινέζοι εργαζόμενοι ενώ και οι Αμερικανοί εμφανίζονται «ριγμένοι» αφού στις ΗΠΑ δεν υπάρχει νομικά θεσμοθετημένο μίνιμουμ για τις ημέρες άδειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ