Το πραγματικό μιλανέζικο σνίτσελ - iefimerida.gr

Το πραγματικό μιλανέζικο σνίτσελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιταλική πρωτεύουσα της μόδας δεν είναι διάσημη μόνο για τις φίρμες ρούχων και την πασαρέλα της, αλλά και για την γαστρονομία.


Η πιο διάσημη συνταγή του Μιλάνου είναι η εσκαλόπ μιλανέζ. Πολλοί την κακομεταχειρίζονται και βγαίνει ένα πλαστικό πράγμα, άγευστο. Δείτε πώς γίνεται πραγματικά.


Υλικά για 4 άτομα

  • 4 εσκαλόπ μοσχαριού, λεπτές
  • 1 φλυτζάνι παξιμάδι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
Το πραγματικό μιλανέζικο σνίτσελ | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε 3 πιάτα. Βάλτε το αλεύρι στο πρώτο. Στο δεύτερο σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα και προσθέστε πιπέρι και βασιλικό ή μαϊντανό. Στο τρίτο πιάτο βάλτε το μείγμα παρμεζάνας και παξιμαδιού τριμμένου
  • Περάστε τα εσκαλόπ στο αλεύρι. Τινάξτε για να φύγουν τα πολλά και περάστε τα μετά στο 2ο πιάτο και στο 3ο.
  • Ξαναπεράστε μια δεύτερη φορά τα εσκαλόπ στο μείγμα αυγού και στο μείγμα παρμεζάνας
  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι και βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί
  • Τηγανίστε τα εσκαλόπ 1 λεπτό από κάθε πλευρά
  • Σερβίρονται αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ρόκας ή ντομάτα.
Το πραγματικό μιλανέζικο σνίτσελ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σνίτσελ μιλανέζικο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ