Η ιταλική πρωτεύουσα της μόδας δεν είναι διάσημη μόνο για τις φίρμες ρούχων και την πασαρέλα της, αλλά και για την γαστρονομία.
Η πιο διάσημη συνταγή του Μιλάνου είναι η εσκαλόπ μιλανέζ. Πολλοί την κακομεταχειρίζονται και βγαίνει ένα πλαστικό πράγμα, άγευστο. Δείτε πώς γίνεται πραγματικά.
Υλικά για 4 άτομα
- 4 εσκαλόπ μοσχαριού, λεπτές
- 1 φλυτζάνι παξιμάδι τριμμένο
- 1 φλυτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- Λίγο βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προετοιμάστε 3 πιάτα. Βάλτε το αλεύρι στο πρώτο. Στο δεύτερο σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα και προσθέστε πιπέρι και βασιλικό ή μαϊντανό. Στο τρίτο πιάτο βάλτε το μείγμα παρμεζάνας και παξιμαδιού τριμμένου
- Περάστε τα εσκαλόπ στο αλεύρι. Τινάξτε για να φύγουν τα πολλά και περάστε τα μετά στο 2ο πιάτο και στο 3ο.
- Ξαναπεράστε μια δεύτερη φορά τα εσκαλόπ στο μείγμα αυγού και στο μείγμα παρμεζάνας
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι και βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί
- Τηγανίστε τα εσκαλόπ 1 λεπτό από κάθε πλευρά
- Σερβίρονται αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ρόκας ή ντομάτα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο