Απάτη μέσω email με δόλωμα την επιστροφή φόρου - iefimerida.gr

Απάτη μέσω email με δόλωμα την επιστροφή φόρου

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάτη μέσω email επιστροφής φόρου φαίνεται πως έστησαν επιτήδειοι, καθώς τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδικτύου, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο πρόκειται για μήνυμα – απάτη το οποίο... ενημερώνει τον παραλήπτη ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του σε μία ηλεκτρονική φόρμα. Μάλιστα στη φόρμα φαίνεται και το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών.

Απάτη μέσω email με δόλωμα την επιστροφή φόρου | iefimerida.gr 0

Σε αυτή του ζητείται να γράψει τα προσωπικά δεδομένα του όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, αλλά και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη - userid και συνθηματικό - password) και φυσικά τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας. Σκοπός των επιτήδειων είναι να ξεγελάσουν φορολογούμενους, οι οποίοι θα πιστέψουν πως θα πάρουν πίσω χρήματα, όμως αντ' αυτού θα δουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να αδειάζει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ