Τελευταίο τετ α τετ Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους Θεσμούς -Τα ανοιχτά μέτωπα - iefimerida.gr

Τελευταίο τετ α τετ Τσακαλώτου -Σταθάκη με τους Θεσμούς -Τα ανοιχτά μέτωπα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σύνοψη των έως σήμερα διαπραγματεύσεων για τα ορόσημα-ουρά της πρώτης αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι δύο πλευρές θα συνοψίσουν τις εκκρεμότητες που θα πρέπει να επιλυθούν πριν το Euro Working Group της 29ης Σεπτεμβρίου, ώστε να εγκριθεί η δόση των 2,8 δισ. προς τη χώρα μας από το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου

Σημειώνεται ότι τα κλιμάκια θα αναχωρήσουν σήμερα από την Αθήνα ωστόσο θα ακολουθήσουν τηλεδιασκέψεις

Και μπορεί τα κλιμάκια της ΕΕ και της ΕΚΤ να αποχωρούν δεν θα συμβεί, όμως, το ίδιο και με τους επροσώπους του ΔΝΤ που θα παραμείνουν στην ελληνική πρωτεύουσα προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για να συντάξουν τη νέα έκθεση για την ελληνική οικονομία. Η εν λόγω έκθεση θα αποτελέσει τη βάση για την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους για τα επόμενα χρόνια. Εντωμεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις είπε χθες ότι οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους απεσταλμένους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη συλλογή των προβλεπόμενων στοιχείων θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα.

Χωρίς συμφωνία αποχωρούν τα κλιμάκια

Στις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έκλεισε η λίστα με τις εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση, την αποκαλούμενη και ουρά της πρώτης αξιολόγησης και για αυτό θα γίνουν και οι τηλεδιασκέψεις την επόμενη εβδομάδα.

Μέσα στον επόμενο μήνα, όταν θα επιστρέψουν οι δανειστές, θα πρέπει να έχουν κλείσει τα θέματα για τις υπερχρεωμένες σε τράπεζες, την εφορία, τα ταμεία και τις προμηθευτές επιχειρήσεις.

Από τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα των συζητήσεων που έγιναν αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στις δυο πλευρές, ήταν η λύση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των «κόκκινων» επιχειρήσεων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στις βασικές αρχές του μοντέλου διαχείρισης του προβλήματος υπερχρέωσης των ελληνικών επιχειρήσεων, το οποίο επιδιώκουν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή.

Σημειώνεται ότι πριν το ραντεβού των δανειστών με τοςυ Τσακαλώτο-Σταθάκη, θα έχει προηγηθεί στις 9.00 η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, για θέματα του υπουργείου του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ