ΝΔ: Βαρύτατο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από την άγρια υπερφορολόγηση - iefimerida.gr

ΝΔ: Βαρύτατο πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό από την άγρια υπερφορολόγηση

Φωτογραφία: Sooc/Νικ Παλαιολόγος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μείωση του τζίρου των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της εστίασης, που αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει το βαρύ πλήγμα που δέχεται ο τουρισμός από την υπερφορολόγηση σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ολγα Κεφαλογιάννη και Φωτεινή Αραμπατζή τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ αποτελούν άλλη μία απόδειξη του βαρύτατου πλήγματος, που υφίσταται ο τουριστικός κλάδος στο σύνολό του, λόγω της άγριας υπερφορολόγησής του από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε κοινή δήλωσή τους τονίζουν:

Την Κυβέρνηση, που επιμένει να αδιαφορεί μπροστά στον κλονισμό της βιωσιμότητας των επαγγελματιών του τουρισμού και των χιλιάδων θέσεων απασχόλησης, που συναρτώνται από τον κύκλο εργασιών τους.

Από τον υπερδιπλασιασμό του Φ.Π.Α. στη διαμονή από το 6,5 % στο 13%, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 24%, από το “τσουνάμι” των έμμεσων φόρων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, από την κατάργηση της νησιωτικότητας σε 17 νησιά του Αιγαίου, από το πρόσθετο “χαράτσι” του ΕΝΦΙΑ στα ιδιοχρησιμοποιούμενα παραγωγικά ακίνητα των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

Τα αποτελέσματα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής γίνονται πλέον ορατά. Η κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων τελειώνει.

Τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, ο ελληνικός τουρισμός χρειάζεται ένα νέο στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιας ανάπτυξης.

Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση που να πιστεύει στη δυναμική του και στα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην ελληνική οικονομία».

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης εμφάνισε πτώση.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι αύξησης 8,6% στο β’ τρίμηνο του 2015. Σε τριμηνιαίο επίπεδο ωστόσο, ο κύκλος εργασιών εμφάνισε αύξηση κατά 125,7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ υπερφορολόγηση Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ