Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες]

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αναγνώστες του περιοδικού Time ανέδειξαν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας τους πιο αντιπαθητικούς ανθρώπους του 2011 σε παγκόσμιο επίπεδο, με αναμενόμενες επιλογές στην πρώτη δεκάδα, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Το ενδιαφέρον στοιχείο της φετινής λίστας είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους πιο αντιπαθητικούς, βρίσκονται σε υψηλές θέσεις και στην αντίστοιχη λίστα με τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες.

Για παράδειγμα, το πιο δημοφιλές πρόσωπο της χρονιάς, ο Ταγίπ Ερντογάν, συγκέντρωσε 122.928 ψήφους συμπάθειας, αλλά και 180.564 αντιπάθειας, «καταφέρνοντας» να ψηφιστεί ταυτόχρονα και ως το λιγότερο δημοφιλές πρόσωπο του 2011.

1. Ταγίπ Ερντογάν με 180.564 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με εικασίες του περιοδικού, τα τουρκικά δίκτυα βοήθησαν τον τούρκο πρωθυπουργό να καταλάβει την πρώτη θέση στη λίστα με τις δημοφιλέστερες προσωπικότητες, καθώς ο τεράστιος όγκος των αρνητικών ψήφων προς το πρόσωπό του είναι μάλλον πιο ενδεικτικός της γνώμης του κοινού για το άτομό του.

2. Το 1% με 34.489 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το πλουσιότερο 1% της χώρας κατέχει, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το 2007, σχεδόν το 35% του συνολικού πλούτου των ΗΠΑ.

3. Κέισι Άντονι με 28.366 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών ήταν σίγουρη ότι η ίδια η Άντονι, η οποία δεν ήταν και το πρότυπο μητέρας, δολοφόνησε τη 2χρονη κόρη της, ο σκελετός της οποίας βρέθηκε σε δάσος, 6 μήνες μετά την εξαφάνισή της. Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο, δικαστήριο την αθώωσε.

4. Κιμ Καρντάσιαν με 24.432 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ουδέν σχόλιο

5. Μισέλ Μπάκμαν με 22.478 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 4

H Μπάκμαν είναι άλλη μια υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, γνωστή για την έντονη εναντίωση της στους γάμους ομοφυλοφίλων και το γενικότερο συντηρητισμό της.

6. Το 99% με 20.022 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 5

7. Χέρμαν Κέιν με 17.515 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο Ρεπουμπλικανός Κέιν παραιτήθηκε μόλις πριν λίγες μέρες από την διεκδίκηση για το χρίσμα του διεκδικητή της προεδρίας των ΗΠΑ, καθώς αντιμετώπισε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από υφιστάμενές του.

8. Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 16.844 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Ιταλίας έχει χάσει πλέον την παλιά του αίγλη, και κατά πάσα πιθανότητα σε λίγα χρόνια θα τον θυμούνται μόνο για τα πάρτι του και την αδυναμία του στις γυναίκες.

9. Anonymous με 15.889 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η ομάδα hackers που σπέρνει τα τελευταία χρόνια την αβεβαιότητα στο αχανές διαδίκτυο και υποστηρίζει ότι πρεσβεύει το ιδεώδες της ελευθερίας του λόγου, είτε δεν πείθει για τις αγαθές τις προθέσεις, είτε έχει όντως φοβίσει αυτούς που θα έπρεπε να φοβούνται. Πάντως, παρά την υψηλή θέση στην παρούσα λίστα, είναι ταυτόχρονα στην 4η θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή πρόσωπα.

10. Μπαράκ Ομπάμα με 15.462 ψήφους

Οι πιο αντιπαθητικές προσωπικότητες του 2011 [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. είχε ψηφιστεί ως το πρόσωπο της χρονιάς από τους αναγνώστες του ίδιου περιοδικού το 2008, ενώ φέτος πήρε και την 11η θέση στο «θετικό» top10. Μπορεί να έχει ψέξει δημοσίως τους τραπεζίτες, αλλά προφανώς η διακυβέρνησή του χρεώνεται με λάθη και δισταγμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ