«Σφάζονται» Μπαρόζο και Γιούνκερ για τη δουλειά στην Goldman Sachs - iefimerida.gr

«Σφάζονται» Μπαρόζο και Γιούνκερ για τη δουλειά στην Goldman Sachs

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη ο Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατηγορώντας τον διάδοχό του στην Κομισιόν για διακρίσεις.

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν, απάντησε με επιστολή στην εντολή του Γιούνκερ να γίνει έρευνα από την επιτροπή δεοντολογίας για την πρόσληψη του Μπαρόζο από την Goldman Sachs.

«Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν μόνο διακρίσεις, αλλά είναι και ασυνεπείς με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε ό,τι αφορά πρώην μέλη της Κομισιόν», έγραψε ο Μπαρόζο στην επιστολή του στον Γιούνκερ, σύμφωνα με το AFP.

Σε μία απάντηση σε αυστηρό τόνο, ο Μπαρόζο αποδοκίμασε τους ισχυρισμούς ότι «και μόνο το γεγονός της συνεργασίας με την Goldman Sachs εγείρει ερωτήματα για την ακεραιότητα». Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και εντελώς άδικοι και αποτελούν διάκριση σε βάρος μου και σε βάρος της Goldman Sachs, απάντησε ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν.

Πέρα από την εντολή για έρευνα, ο Γιούνκερ ανέφερε χθες ότι πλέον ο Μπαρόζο θα αντιμετωπίζεται από την Κομισιόν ως «λομπίστας» και όχι όπως προστάζει το πρωτόκολο για έναν πρώην πρόεδρο της Κομισιόν.

«Δεν έχω εμπλακεί σε άσκηση πιέσεων για λογαριασμό της Goldman Sachs και δεν σκοπεύω να το κάνω», απάντησε ο Μπαρόζο στην επιστολή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την υποστήριξή του στις Βρυξέλλες για την εν λόγω έρευνα. «Οταν ξέρεις ότι η Goldman Sachs ήταν ένας από τους λόγους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε κατά την οικονομική κρίση, αυτό δικαιολογεί μία διαδικασία, αυτή που ξεκίνησε μόλις ο Γιούνκερ», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ