Βρέθηκε στην Νότιο Αφρική το αρχαιότερο στρώμα ηλικίας 77.000 ετών! - iefimerida.gr

Βρέθηκε στην Νότιο Αφρική το αρχαιότερο στρώμα ηλικίας 77.000 ετών!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στο σπήλαιο Σιμπούντου στην επαρχία Kουα Ζούλου Νατάλ της Νότιας Αφρικής. Οι επιστήμονεςβρήκαν στρώματα από φυτικές ίνες, εφαρμόζοντας μια συνταγή που αναπαράγουν οι μεγαλύτερες εταιρείες μέχρι σήμερα!

Στο Σιμπούντου, οι αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι βρήκαν, όπως υποστηρίζουν, το αρχαιότερο στρώμα, ηλικίας μεταξύ 38.000 έως 77.000 ετών. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για το αρχαιότερο δείγμα «συνειδητής επεξεργασίας φυτικών ινών για κατασκευή στρώματος».

Η εξέταση της επεξεργασίας των στρωμάτων μεσολιθικής εποχής αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος γνώριζε ήδη από τότε πως να προστατεύει το σώμα του από την υγρασία, την ζέστη και τα διάφορα παράσιτα και ζωύφια.

Το σπήλαιο Σιμπούντου έχει αποδειχθεί το «Ελ Ντοράντο» των αρχαιολόγων καθώς τα τελευταία οχτώ χρόνια προσφέρει όλο και περισσότερα ευρήματα. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το περίφημο σπήλαιο Μπλόμπος με το αρχαιότερο εργαστήρι ζωγραφικής στον κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ