Παίζει με τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου - iefimerida.gr

Παίζει με τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επέστρεψε από την Αφρική αλλά εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τη διαδοχή. «Ο Παπανδρέου θέλει να είναι παρών» λέει συνομιλητής του, προσθέτοντας πως «δεν είναι ώρα για Συνέδρια όταν χάνεται η χώρα».

Επιπλέον, κορυφαίοι υπουργοί, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες, σε σχέση με νέα μέτρα το 2012, δεν απέκλειαν ραγδαίες εξελίξεις με αφορμή την οικονομία ίσως και μέσα στο επόμενο δίμηνο. «Ποιός θα ψηφίσει άλλα μέτρα; Πιο πιθανό είναι να πάμε σε εκλογές το Φλεβάρη» έλεγαν. Σ' αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου βέβαιο, ότι θα προλάβουν να γίνουν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ διαδικασίες, προσυνεδριακές, συνέδριο, εκλογή από τη βάση.

Πάντως ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε χθες «φουριόζος» στα καθήκοντα του και στον 6ο όροφο της Ιπποκράτους, μετά την ολιγοήμερη απουσία του στην Νότια Αφρική όπου παραβρέθηκε σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή.

Συνάντησε τον πρέσβη του Καναδά, συνέταξε ένα μήνυμα για την ημέρα του παιδιού και την Unicef, ενώ παραχώρησε συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Αύριο, Τετάρτη, θα μιλήσει στην ετήσια εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με την Τρόικα.

Χθες είχε πολύωρη συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη προκειμένου να συζητήσουν τις κομματικές εκκρεμότητες και ενδεχομένως τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Ο κ. Παπανδρέου δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τις προθέσεις του, απλώς «άκουγε» και ζήτησε από τον κ. Καρχιμάκη να προγραμματίσει σύγκληση Πολιτικού Συμβουλίου Παρασκευή ή Δευτέρα. Εκεί αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις, όχι όμως και να αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Το πιθανότερο είναι να συγκληθεί αμέσως μετά τις γιορτές το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος για να κάνει τον κυβερνητικό απολογισμό και να προσδιοριστεί και Συνέδριο μέσα στην άνοιξη για εκλογή νέου προέδρου.

Ωστόσο, όπως προείπαμε, όλα θα κριθούν από τη πορεία της κυβέρνησης και το χρόνο των εκλογών. Κάποιες σκέψεις που υπάρχουν στην ηγεσία της Ιπποκράτους είναι να προχωρήσουν σύντομα και σε αλλαγές οργάνων των οποίων η θητεία έχει λήξει (γραμματείς Νομαρχιακών Επιτροπών) αλλά τίποτε ακόμη δεν έχει αποφασιστεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ