Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες]

Φωτογραφίες: EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της Παιδείας εξαπέλυσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αννα Διαμαντοπούλου που βρέθηκαν σε κοινό πάνελ με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο ακροατήριο.

Αναφερόμενος στην μεταρρύθμιση που είχε επιχειρήσει ως υπουργός Παιδείας η Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατεδαφίζει την πιο σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έκανε η χώρα στην περίοδο της κρίσης».

Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας έχει νεομαρξιστικά απωθημένα

«Μας γυρίζει πίσω στο 1982 κατεδαφίζοντας ό,τι πιο φιλελεύθερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να εξυπηρετήσει την εκλογική της πελατεία» είπε με έμφαση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγκαλώντας τον Πρωθυπουργό για «νεομαρξιστικά απωθημένα».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την θέση του υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ζήτησε την κατάργηση του άρθρου 16 κάνοντας λόγο για «παράλογο συνταγματικό περιορισμό» και για «ιερό ταμπού που πρέπει να σπάσουμε».

Επετέθη μάλιστα και κατά των δανειστών σημειώνοντας ότι «δυστυχώς οι πιστωτές μας ελάχιστα ασχολήθηκαν με την παιδεία στα τρία μνημόνια, γιατί η παιδεία είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για το μέλλον του τόπου».

Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Διαμαντοπούλου: Τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να συνεχίσουν ως έχουν

«Η σύγκλιση στο χώρο της παιδείας είναι ένας μεγάλος συμβολισμός» είπε η Αννα Διαμαντοπούλου. Υπενθύμισε ότι η μεταρρύθμιση που είχε κάνει «δεν ήταν περίπατος, αλλά μάχη» σημειώνοντας: «Θυμάμαι τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμαχούσαν τότε με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και βουλευτές της ΝΔ δεν ήρθαν στη Βουλή».

Η πρώην υπουργός έπλεξε το εγκώμιο της «πολιτικής συμπεριφοράς του προέδρου της ΝΔ» και σημείωσε ότι Ευρώπη και Ελλάδα σήμερα βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. «Αυτό σημαίνει ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως είχαν. Χρειάζονται νέου είδους συγκρούσεις και συγκλίσεις. Πρέπει να ανατινάξουμε όλα τα κλειστά συστήματα».

Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ποιοι ήταν παρόντες

Η συνάντηση Μητσοτάκη, Διαμαντοπούλου, Θεοδωράκη έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη, «Εκπαίδευση: Ελεύθερη επιλογή ή μια γάτα που γαβγίζει;»

Στο πάνελ της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Αβραντίνη συμμετείχε ο πανεπιστημιακός Θάνος Βερέμης, ενώ μεταξύ των όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, οι πρώην υπουργοί παιδείας Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι πρώην υπουργοί Στέφανος Μάνος και Αντρέας Ανδριανόπουλος, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Καραγκούνης Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Μπούρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς και Ιάσωνας Φωτήλας. Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Μιράντα Ξαφά, ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Γρηγόρης Βαλιανάτος.

Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Παιδεία φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Διαμαντοπούλου [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ