Ο Guardian έκανε την «πολιτική νεκρολογία» του Κάμερον -Λιτότητα και δημοψηφίσματα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ο Guardian έκανε την «πολιτική νεκρολογία» του Κάμερον -Λιτότητα και δημοψηφίσματα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Ντέιβιντ Κάμερον να αποχωρεί πλέον από την πολιτική σκηνή της Βρετανίας, ο Guardian δεν άργησε να ετοιμάσει την «πολιτική νεκρολογία» του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

Ετσι ονόμασε η βρετανική εφημερίδα το βίντεο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση του Κάμερον ότι παραιτείται και από τη θέση του βουλευτή, περίπου δύο μήνες μετά από την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, έπειτα από την ήττα στο δημοψήφισμα που «έδειξε» Brexit.

Το βίντεο του Guardian ξεκινά με τη σημερινή δήλωση του Κάμερον και συνεχίζει με την ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από πρωθυπουργός, αλλά και τις τελευταίες στιγμές της οικογένειάς του στην Ντάουνινγκ Στριτ και την τελευταία φορά που απάντησε σε ερωτήσεις στη Βουλή.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην πολιτική πορεία του Κάμερον, ο οποίος εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής το 2001 και έγινε ηγέτης των Συντηρητικών τέσσερα χρόνια αργότερα. Το 2010 έγινε πρωθυπουργός της Βρετανίας για πρώτη φορά και επανεξελέγη το 2015.

Οσο για τους βασικούς «σταθμούς» της πορείας του στην πρωθυπουργία, ο Guardian στέκεται σε τέσσερα σημεία: ότι η απάντηση της κυβέρνησής του στην οικονομική κρίση ήταν η λιτότητα, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων, κέρδισε οριακά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και τέλος ότι υποσχέθηκε ένα ακόμη δημοψήφισμα για αντιμετωπίσει την «απειλή» του UKIP.

Αυτή τη φορά ρίσκαρε την πολιτική του καριέρα και τη φήμη του με το αποτέλεσμα και έχασε. Το βίντεο κλείνει με τον Κάμερον να σιγομουρμουρίζει ένα τραγούδι, μπαίνοντας στην Ντάουνινγκ Στριτ, έχοντας ξεχάσει ότι φορούσε ακόμη μικρόφωνο. Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντέιβιντ Κάμερον παραίτηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ