Γιάννης Μαντζουράνης, ο δικηγόρος που δεν παύει να συζητείται - iefimerida.gr

Γιάννης Μαντζουράνης, ο δικηγόρος που δεν παύει να συζητείται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι γνωρίζουν τον Γιάννη Μαντζουράνη ως μεγαλοδικηγόρο, ο οποίος κερδίζει μεγάλες δικαστικές υποθέσεις και έχει τη φήμη ενός σκληρού και αποτελεσματικού νομικού.


Αυτός ήταν και ο λόγος που η κυβέρνηση τον επέλεξε ως έναν από τους νομικούς παραστάστες του Δημοσίου στη μάχη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μια μεγάλη μάχη που έδωσε στον Γιάννη Μαντζουράνη νέα δημοσιότητα.

Ωστόσο, το όνομά του βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και 25 χρόνια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Αγιο Ανδρέα Κυνουρίας και υπήρξε συμμαθητής του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Οταν πέρασε στη Νομική Αθηνών έπεσε στα βαθειά του αντιδικτατορικού κινήματος και πρωτοστάτησε στην εξέγερση της Νομικής. Για την δράση του φυλακίστηκε στην ΕΑΤ/ΕΣΑ.
Ο Στέφανος Τζουμάκας τον βοήθησε τότε να διαφύγει στη Γερμανία και να υποβάλει αίτηση πολιτικού ασύλου. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την πτώση της χούντας και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, γενικός γραμματέας του υπουργείου Προεδρίας και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την εκλογική νίκη του 1981.
Η ανάμειξή του με το σκάνδαλο Κοσκωτά είναι ένα γεγονός στη ζωή του για το οποίο μιλάει ο ίδιος. Φυλακίστηκε για 18 μήνες αλλά τελικά αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών.
Η περιπέτεια Κοσκωτά στοίχισε επαγγελματικά και πολιτικά στον Γιάννη Ματζουράνη. Μπόρεσε να σταθεί όρθιος και ξαναγύρισε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Χρειάστηκε πολλή προσπάθεια και αρκετά χρόνια δικηγορίας για να γίνει ένας επιτυχημένος νομικός. Ανέλαβε τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις, όπως της Siemens, του Βατοπεδίου, του Παραδικαστικού, της Proton Bank, της λίστας Λαγκάρντ, της απαγωγής Παναγόπουλου, των εξοπλιστικών και πολλές άλλες. Ταυτόχρονα ήταν υπερασπιστής κατηγορουμένων στη δίκη της «17 Νοέμβρη» και στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ