ΕΣΕΕ σε Τσίπρα: Κάνε πράξη τις δεσμεύσεις σου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις - iefimerida.gr

ΕΣΕΕ σε Τσίπρα: Κάνε πράξη τις δεσμεύσεις σου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον «σκόπελο» των δανειστών πρέπει να περάσουν προκειμένου να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την υλοποίηση των τριών προαπαιτούμενων, που θέτει ο εμπορικός κόσμος για την επιβιώση των ΜμΕ.

Η δημιουργία του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, η θεσμοθέτηση μιας βελτιωμένης έκδοσης της ρύθμισης των 100 δόσεων και το πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΟΑΕΕ, οι τρεις προτάσεις της ΕΣΕΕ, συμπεριελήφθησαν σις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ ωστόσο θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές και από τους δανειστές.

  • Η πρώτη πρόταση αφορά στη θεσμοθέτηση και λειτουργία ενός ειδικού «ακατάσχετου» αλλά ουσιαστικά «τροφοδότη λογαριασμού» της επιχείρησης για πληρωμή υποχρεώσεων στο δημόσιο και άλλων λειτουργικών εξόδων με σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού από εισπράξεις με χρήση πλαστικού χρήματος και e-banking.
  • Η δεύτερη πρόταση αφορά σε μία βελτιωμένη έκδοση της «βοήθειας» από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία. Ζητούμενο θα πρέπει να είναι η άμεση αναστολή της ισχύος των δυσμενών προϋποθέσεων απένταξης των οφειλετών που άρχισαν να εφαρμόζονται από 1/7/2016 καθώς και διάσωση της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων μέχρι και 31/12/2017.
  • Η τρίτη πρόταση είναι η πάγια, πλέον, πρόταση για «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ και αφαίρεση από τον υπολογισμό της αναλογικής σύνταξης ως ασφαλιστικού χρόνου.

Ο κ. Κορκίδης εκφράζει την προσδοκία οι εξαγγελίες αυτές να γίνουν πράξη, αφού βεβαίως γίνουν αποδεκτές από τους δανειστές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων υπάρχει σύγχιση στην αγορά για το τι ακριβώς θα προτίθεται η κυβέρνηση να προτείνει στους δανειστές ως ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα μπορέσει να γίνει αποδεκτό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του εξέφρασε την άποψη ότι είναι δύσκολη η επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων.

«Αυτό που μας απασχολεί αυτή την περίοδο είναι πως άνθρωποι οι οποίοι ήταν στις 100 δόσεις και έχουν μια νέα φορολογική υποχρέωση, τι κάνουν με τη νέα φορολογική υποχρέωση, διότι από τις αρχές Ιουλίου ισχύει πλέον η νομοθετική ρύθμιση ότι όποιος δεν πληρώσει τη νέα φορολογική του υποχρέωση μέσα σε 15 μέρες ή δεν τη ρυθμίσει βγαίνει και από τις 100 δόσεις. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε» είπε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορκίδης προαπαιτούμενα θεσμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ