CNBC: Ξαναρχίζει το παιχνίδι των ευθυνών στην Ελλάδα - iefimerida.gr

CNBC: Ξαναρχίζει το παιχνίδι των ευθυνών στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους δανειστές και στις διαφωνίες ΔΝΤ και Ευρωπαίων ρίχνει η κυβέρνηση τις ευθύνες για το ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει ανακάμψει την ώρα που οι θεσμοί αρχίζουν να πιέζουν εκ νέου για την εφαρμογή των 13 προαπαιτούμενων από τα 15 που δεν έχουν υλοποιηθεί για την καταβολή της υποδόσης.

Σε εκτενές δημοσίευμά του το CNBC, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι οι καθυστερήσεις στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης αγορών και επενδυτών για την ελληνική οικονομία οφείλονται στη σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών, επισημαίνει ότι στην Ελλάδα ξαναρχίζει το «παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.»

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγα 24ωρα μετά τις πιέσεις των Ευρωπαίων για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή των προπαιτούμενων ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, από σήμερα.

Το CNBC φιλοξενεί δηλώσει της Μαρίας Φραγκάκη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία των δανειστών στην Ελλάδα. Υπογραμμίζει ότι οι πολιτικές αυτές δίνουν έμφαση στη λιτότητα και προκαλούν μια εσωτερική υποτίμηση και αποτελούν συνταγή που δοκιμάστηκε στο παρελθόν από το ΔΝΤ στη Λατινική Αμερική και την Αφρική στη δεκαετία του 1980 και απέτυχε παταγωδώς.

«Αλλά το Ταμείο δεν έμαθε από τα λάθη του και επαναλαμβάνει το ίδιο πρόγραμμα και στην Ελλάδα από το 2010 με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να πέσει σε βαθιά ύφεση αλλά και το δημόσιο χρέος να αυξηθεί» αναφέρει η κ. Φραγκάκη.

Στο ρεπορτάζ του διεθνούς δικτύου σχολιάζεται η καθυστέρηση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων από την ελληνική πλευρά, αναφέρονται οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι μεταρρυθμίσεις έχουν μείνει πίσω ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του επικεφαλής του Macro Forecasting του Oxford Economics, James Nixon, ότι μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα έχουν υλοποιηθεί.

«Το απίστευτο πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι βρίσκεται έξι με επτά χρόνια σε πρόγραμμα και ακόμη υπάρχουν διαφωνίες για τις βασικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία» καταλήγει ο κ. Nixon.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CNBC ευθύνες διαπραγμάτευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ