Μπουτάρης: «Οι Έλληνες και οι Τούρκοι είναι αδέρφια» - iefimerida.gr

Μπουτάρης: «Οι Έλληνες και οι Τούρκοι είναι αδέρφια»

Γι'αννης Μπουτάρης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως Έλληνες και Τούρκοι πρέπει να ενδυναμώσουν τις σχέσεις συνεργασίας εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στην συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Σμύρνης Αζίζ Κοτσάογλου, κατά την επίσκεψή του, στην γειτονική χώρα, κάνοντας λόγο για αδελφικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, «Εγώ δεν είμαι πολιτικός. Πιστεύω ότι οι Τούρκοι και οι Έλληνες είναι αδέλφια. Τις σχέσεις μεταξύ μας πρέπει να τις αναπτύξουμε σε κάθε πεδίο», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στα συναισθήματα. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν στιγμές που θα μαλώσουμε. Επειδή πιο πολύ τα αδέλφια μαλώνουν μεταξύ τους».

Οι δύο δήμαρχοι αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες για αδελφοποίηση της Σμύρνης με τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι με τη δημιουργία «γέφυρας» ανάμεσα στη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχτεί περισσότερο η ελληνοτουρκική προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου και της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τα περισσότερα Οθωμανικά μνημεία. «Στη Θεσσαλονίκη» είπε «συμβίωναν για πολλά χρόνια Έλληνες, Τούρκοι και Εβραίοι. Αυτό πρέπει να ακουστεί σε όλο τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή ζουν περίπου 5 χιλιάδες μουσουλμάνοι. «Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ανάγκες τους, ξεκινήσαμε εργασίες για την ανέγερση τζαμιού στην Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ