Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα ούτε απειλεί ούτε απειλείται» - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: «Η Ελλάδα ούτε απειλεί ούτε απειλείται»

Δημήτρης Αβραμόπουλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Η συζήτηση «ζεστάθηκε» κατ' ευθείαν με τον χαιρετισμό των δύο ανδρών. «Τι κάνετε;» ρώτησε ο Κάρολος Παπούλιας τον κ. Αβραμόπουλο, λαμβάνοντας την απάντηση «Αμυνόμεθα».

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δηλώνει πως «και για αυτήν προετοιμαζόμαστε».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστήριξε πως: «Χειριζόμαστε μια πολύ ευαίσθητη εθνική υπόθεση. Είμαστε σε καλό δρόμο. Το σημαντικό είναι ότι το κλίμα εσωτερικά είναι καλό, παρά τις δυσκολίες, το φρόνημα υψηλό, η ψυχή -η γνωστή η ελληνική- είναι δεδομένη».

Τόνισε επίσης πως τα δύσκολα θα αποφευχθούν μόλις η χώρα καταφέρει να «βάλει κάποια πράγματα στον ίσιο δρόμο, μέσα στο πνεύμα συνεργασίας που μας διακρίνει τον τελευταίο καιρό».

Στη συνέχεια οι κ. Παπούλιας και Αβραμόπουλος συζήτησαν κατ' ιδίαν και κατόπιν επισκέφθηκαν μαζί την Προεδρική Φρουρά. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε: «Να στείλω ένα μήνυμα προς τους συμμάχους και γείτονές μας: Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά ούτε και απειλείται. Επιδιώκουμε συνεργασία, συνεννόηση, θέλουμε η πατρίδα μας να συνεχίζει να παίζει τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, και η γειτονιά μας να είναι μια όαση ηρεμίας, ασφάλειας, συνεργασίας και συνεννόησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ