H εισαγγελική εντολή άλλαξε: Ο Alpha θα δει, αλλά δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας - iefimerida.gr

H εισαγγελική εντολή άλλαξε: Ο Alpha θα δει, αλλά δεν θα πάρει τις κασέτες της δημοπρασίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Alpha θα δει, αλλά δεν λάβει τελικά τις κασέτες με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η εισαγγελέας Ροζαλία Λάλλη, μετά από αίτημα του ελληνικού Δημοσίου, ανακάλεσε την απόφασή της για χορήγηση αντιγράφων των κασετών από τη διαδικασία της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, έως ότου αποφανθεί για το θέμα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παράλληλα με την ίδια απόφαση δίνεται εντολή να μην καταστραφεί το οπτικοακουστικό υλικό έως ότου λάβει απόφαση η ανεξάρτητη αρχή.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος του Αlpha, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, τόνισε πως υπήρξε μια δυσκολία να πάρει ο τηλεοπτικός σταθμός το υλικό, εξαιτίας της αίτησης του ελληνικού δημοσίου για ανάκληση της απόφασης του εισαγγελέα. «Ανάκληση δεν υπήρξε , υπήρξαν οδηγίες με τις οποίες ο ΑΛΦΑ μπορεί να δει το υλικό και να πάρει αντίγραφα όταν αποφανθεί επ' αυτού η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα», κατέληξε.

Εντωμεταξύ, ο Alpha ζητεί την δίωξη του Ιβάν Σαββίδη για κακουργηματική απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά και για τα πλημμελήματα της απατηλής πρόκλησης βλάβης και της επιβουλής της δημόσιας τάξης.

Τα αδικήματα, όπως είπε συνήγορος του Alpha, αφορούν «στις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ.Σαββίδη, σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων και μάλιστα έδωσε δυο μηδενικές προσφορές».

Οπως είπε ο νομικός εκπρόσωπος του Alpha, αύριο θα ακολουθήσει και καταγγελία στην Ε.Ε για παράβαση γενικών αρχών των διαγωνισμών.

Νωρίτερα, οκ. Λαζαράτος, εξερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αφού εξήγησε ότι μόλις είχε μάθει ότι υπήρξε ανάκληση της προσωρινής διαταγής του εισαγγελέα, συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω πότε θα δούμε το υλικό. Εξαρτάται από το πότε θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του υλικού από την αρμόδια αρχή προκειμένου να μην υπάρχουν προσωπικά δεδομένα τα οποία, όμως, από την αρχή δεν θα έπρεπε να καταγραφούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ alpha Ιβάν Σαββίδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ