ΗΠΑ: Αύριο ψηφίζεται νομοσχέδιο που επιτρέπει μηνύσεις στη Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αύριο ψηφίζεται νομοσχέδιο που επιτρέπει μηνύσεις στη Σαουδική Αραβία για την 11η Σεπτεμβρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο Παρασκευή θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επί του λεγόμενου νομοσχεδίου για τη δικαιοσύνη σε βάρος των υποστηρικτών της τρομοκρατίας (Justice Against Sponsors of Terrorism Act, ή JASTA).

Την ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής της πολιτείας της Νέας Υόρκης και εισηγητής του, Πίτερ Κινγκ, στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Θα γίνει την Παρασκευή», είπε ο Κινγκ χθες, ερωτηθείς για την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, που θα δώσει τη δυνατότητα σε μέλη οικογενειών των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της Γερουσίας τον Μάιο· τότε, ο Κινγκ είχε δηλώσει «βέβαιος ότι θα περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» με άνετη πλειοψηφία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νομοσχέδιο ΗΠΑ 11η Σεπτεμβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ