Άγνωστοι βεβήλωσαν μνημείο ήρωα της Επανάστασης στο Μεσολόγγι - iefimerida.gr

Άγνωστοι βεβήλωσαν μνημείο ήρωα της Επανάστασης στο Μεσολόγγι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει στο Μεσολλόγι ο βανδαλισμός προτομής ήρωα του 1821 από αγνώστους.

Άγνωστοι εισέβαλαν στο ιστορικο κοιμητηρίο, του «κήπου των ηρώων» της Ελληνικής Επανάστασης, όπου βανδάλησαν την προτομή προτομής του Στρατηγού Σπύρου Κοντογιάννη, που πολέμησε στην περιοχή το 1825.

Οι δράστες «γκρέμισαν» το μνημείο, αφήνοντας την προτομή ακέφαλη και πεσμένη στο χώμα μαζί με την πλάκα που την συγκρατούσε, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας, «Αιχμή news».

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ανησυχία στην πόλη, καθώς λίγες ημέρες πριν σημειώθηκε η βεβήλωση και άλλης μιας προτομής ήρωα της επανάστασης του '21, αυτής του Λουκή Ακρίτα.

«Είναι αδύνατον να υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν τη νύχτα σε ένα ιστορικό κοιμητήριο όπως είναι ο "Κήπος των Ηρώων" και έρχονται για να καταστρέψουν προτομές αγωνιστών που έδωσαν την ζωή τους σε αυτό τον τόπο για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι;» διερωτάται ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης.

«Είμαι σίγουρος, χωρίς να έχω αποδεικτικά στοιχεία, ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι καταστρέφουν και βεβηλώνουν διαρκώς», συμπλήρωσε με νόημα ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ