O Μηταράκης πήγε να μιλήσει στον Economist μαζί με τη μαμά του - iefimerida.gr

O Μηταράκης πήγε να μιλήσει στον Economist μαζί με τη μαμά του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους ανέπτυξε το πρωί στο συνέδριο του ECONOMIST σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Νότης Μηταράκης.

Υπό το βλέμμα εκατοντάδων προσκεκλημένων αλλά και της μητέρας του που τον συνόδευε διακριτικά και βρισκόταν στα πίσω καθίσματα του ακροατηρίου, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι αποδείχθηκε πως οι αρνητικές επιπτώσεις του PSI στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερες από τις θετικές επιπτώσεις του «κουρέματος».

Παράλληλα, ο τομεάρχης της Ν.Δ. δήλωσε ότι το κόμμα του «στηρίζει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και θα στηρίξει πλήρως τον πρωθυπουργό στις διαπραγματεύσεις».

Στο ίδιο πάνελ, αντίθετοι με το υποχρεωτικό «κούρεμα» του χρέους εμφανίστηκαν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Στέφανος Μάνος. «Το PSI πρέπει να είναι εθελοντικό, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προέβλεψε ένα δύσκολο τρίμηνο, λόγω των διαπραγματεύσεων για το PSI αλλά και των διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η κυρία Κατσέλη υπογράμμισε ότι η συμφωνία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να είχε παραμείνει στο 21%, καθώς το 50% είναι πολύ υψηλό για τις ελληνικές τράπεζες.

Αντίθετος και ο κ. Μάνος, ο οποίος, ως οδό διαφυγής από την υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών ανέφερε την πώληση ανενεργούς δημόσιας περιουσίας. «Θα είναι ανυπολόγιστη η ζημιά αν για τα 20 με 25 δισ. ευρώ που θα λείπουν, επιβληθεί υποχρεωτική συμμετοχή», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ