Μη χάσετε αυτή τη συνταγή, τα μήλα είναι στην εποχή τους!
Υλικά
- 4 μήλα, βιολογικά
- 1/4 του φλυτζανιού σπασμένα καρύδια
- 1/4 του φλυτζανιού ξανθιά ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Με ένα μαχαίρι μυτερό καθαρίστε το εσωτερικό του μήλου, χωρίς να το ανοίξετε και χωρίς να το τρυπήσετε από κάτω
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά
- Με ένα κουταλάκι βάλτε μέσα στα μήλα λίγο μείγμα
- Ρίξτε το νερό σε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα μήλα
- Ψήστε τα για 40 λεπτά και αφήστε τα να κυρώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε
- Aν καίγονται, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Είναι συγκλονιστικά με μια μπάλα παγωτού, αν αντέχετε!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο