Ενιαία ρύθμιση για όλα τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο - iefimerida.gr

Ενιαία ρύθμιση για όλα τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ενιαία ρύθμιση για το σύνολο των οφειλών επιχειρήσεων και νοικοκυριών με μεγάλο αριθμό δόσεων και διαγραφή σημαντικού μέρους των προσαυξήσεων ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη επαναφέρει την πρότασή του για συνολική ρύθμιση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοικοκυριών, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, επισημαίνει ότι χωρίς μια ενιαία ρύθμιση για όλες αυτές τις όφειλες, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται, είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι ο κάθε οφειλέτης θα προβεί σε ρύθμιση μεμονωμένα της μιας του οφειλής, όταν γνωρίζει ότι είναι ανοιχτός στις υπόλοιπες οφειλές του και κινδυνεύει να του κατασχεθεί η όποια περιουσία τού έχει απομείνει.

Η πράξη άλλωστε το αποδεικνύει καθημερινά, καθώς χιλιάδες ενταγμένοι σε διάφορες ρυθμίσεις αδυνατούν τελικά να ανταποκριθούν και απεντάσσονται.

Η πρόταση του ΟΕΕ περιλαμβάνει γενναία ενιαία ρύθμιση με μεγάλο αριθμό δόσεων και με διαγραφή σημαντικού μέρους των προσαυξήσεων και των τόκων υπερημερίας. Ο αριθμός και το ύψος των δόσεων προτείνεται να καθορίζεται από την περιουσιακή κατάσταση, το ύψος των εισοδημάτων αλλά και την οικογενειακή κατάσταση των οφειλετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ