Επιμήκυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μελετά η ΕΚΤ - iefimerida.gr

Επιμήκυνση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μελετά η ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης μελετά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι με δεδομένο ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη παραμένει αναιμική.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά Ντράγκι δηλώσεις για το θέμα αυτό δεν έχουν γίνει ωστόσο οικονομολόγοι που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τις έως τώρα ανακοινώσεις, το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2017 και το συνολικό ποσό θα φτάσει το 1,7 τρισ. ευρώ. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων που έλαβαν μέρος στην έρευνα (πάνω από 80%), εκτιμά ότι ο Ιταλός τραπεζίτης θα αυξήσει την ποσοτική χαλάρωση.

Σε ό,τι αφορά τον χρόνο που θα γίνουν οι ανακοινώσεις οι μισοί από τους οικονομολόγους που απάντησαν στο ερώτημα του διεθνούς πρακτορείου προβλέπουν ότι θα γίνουν την Πέμπτη και οι άλλοι μισοί είτε τον Οκτώβριο είτε τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ ποσοτική χαλάρωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ