Μάριο Μόντι: Στο τέλος οι Γερμανοί θα πειστούν για το ευρωομόλογο - iefimerida.gr

Μάριο Μόντι: Στο τέλος οι Γερμανοί θα πειστούν για το ευρωομόλογο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, αλλά τόνισε ότι αυτά δεν είναι η λύση.

Όπως είπε ο Μάριο Μόντι στη Ρώμη, στο τέλος η Γερμανία που μέχρι τώρα είναι αντίθετη θα πειστεί να υιοθετήσει το ευρωομόλογο. Επιπλέον ο ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του που οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν συμφώνησαν στην αύξηση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Σταθερότητας (ESM) περισσότερο από 500 δισ. ευρώ και χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής «όχι το καλύτερο δυνατό, ωστόσο πολύ καλό».

Παρόμοια στάση έχει αρχίσει να σχηματίζεται και στο ΔΝΤ. «Ο,τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα είναι μέρος της λύσης αλλά δεν είναι η λύση», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, χωρίς όμως να προσδιορίσει ποια άλλα βήματα πρέπει να γίνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ