Στη Φρανκφούρτη το ΤΧΣ για τις διοικήσεις των τραπεζών - iefimerida.gr

Στη Φρανκφούρτη το ΤΧΣ για τις διοικήσεις των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στις συστημικές τράπεζες πραγματοποιείται σήμερα συνάντηση της προσωρινής διοίκησης του ΤΧΣ με τη διοίκηση του SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φρανκφούρτη.

Η επίσκεψη του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Γιώργου Μιχελή και του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου, Χριστόφορου Στράτου διενεργείται λίγα μόλις 24ώρα μετά τη συνάντηση της Ντανιέλ Νουί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και μερικές ημέρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα κλιμάκιο του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για τις ετήσιες τακτικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των τραπεζών, το ΤΧΣ και την Τράπεζα της Ελλάδας.

Το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με την επικεφαλής του SSM μπορεί να ήταν η γενικότερη πορεία των τραπεζών και η διαχείριση των «κόκκινων δανείων» ωστόσο τέθηκε και το θέμα των διοικητικών αλλαγών των τραπεζών με τον κ. Τσακαλώτο να ζητά μεγαλύτερη ευελιξία αναφορικά με την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις τράπεζες.

Η ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών αποτελεί κρίσιμο ζήτημα και προϋπόθεση, προκειμένου οι τράπεζες να αλλάξουν σελίδα και να επικεντρωθούν στη διαχείριση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν και κυρίως στο θέμα των κόκκινων δανείων και την προσέλκυση των καταθέσεων.

Οι διεργασίες γύρων από το θέμα των διοικήσεων είναι έντονες και η επίσκεψη της διοίκησης του ΤΧΣ- που έχει μεν την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων αλλά ο εποπτικός έλεγχος των συστημικών τραπεζών είναι στην ΕΚΤ και έτσι κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να τοποθετηθεί στις ανώτατες διοικήσεις των τραπεζών δίχως την έγκριση του SSM- είναι ενδεικτική των διεργασιών.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΤΧΣ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει παράταση στη διαδικασία ανασύνθεσης των Δ.Σ. και θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΧΣ SSM τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ