Εξομολόγηση της Νίκολα Στέρτζον: Μίλησε για πρώτη φορά για το μωρό που έχασε - iefimerida.gr

Εξομολόγηση της Νίκολα Στέρτζον: Μίλησε για πρώτη φορά για το μωρό που έχασε

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία προσωπική εξομολόγηση προέβη η Νίκολα Στέρτζον, μιλώντας για πρώτη φορά για την οδυνηρή εμπειρία της απώλειας του μωρού της, το 2011.

Η 46χρονη σήμερα πρωθυπουργός της Σκωτίας, η οποία δεν έχει αποκτήσει παιδιά, αποκάλυψε ότι είχε μία αποβολή όταν ήταν το νο2 της τοπικής κυβέρνησης.

Ελπίδα της είναι, όπως είπε, η αποκάλυψη αυτών των προσωπικών λεπτομερειών, που συμπεριλαμβάνονται σε ένα βιβλίο, να αποτελέσουν μία απάντηση στις υποθέσεις που γίνονται για τις γυναίκες.

«Μερικές φορές... το να αποκτήσεις ένα παιδί, απλά δεν συμβαίνει. Οσο κι αν μπορεί να το θέλουμε», είπε η Στέρτζον. Στο βιβλίο για τους ηγέτες του SNP, η πρωθυπουργός της Σκωτίας αποκάλυψε ότι απέβαλε όταν ήταν 40 ετών, λίγο πριν από την προεκλογική περίοδο για το σκοτσέζικο κοινοβούλιο, το 2011.

Εκείνη την εποχή βρισκόταν στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης της και ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τα ευχάριστα νέα, όταν έχασε το μωρό, είπε στη συγγραφέα Μάντι Ρόουντς.

Αντί να κλειστεί στο σπίτι της για να αντιμετωπίσει τη θλίψη, στις 3 Ιανουαρίου 2011, επέλεξε να παραστεί στην 40η επέτειο της τραγωδίας του Ιμπροξ, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 66 οπαδοί της Ρέιντζερς.

«Ηταν προφανώς μία οδυνηρή εμπειρία για τον Πίτερ (σ.σ. Μάρελ, τον σύζυγό της) και εμένα και ενώ η Μάντι το γνώριζε για αρκετό καιρό, σεβάστηκε την απόφασή μας να μην μιλήσουμε για αυτό δημόσια», ανέφερε η ανακοίνωση της Στέρτζον, μετά από τη δημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στους Sunday Times.

«Της έδωσα την έγκριση να αναφερθεί σε αυτό τώρα, ελπίζοντας ότι θα αποτελέσει απάντηση για κάποιες υποθέσεις και κρίσεις που ακόμη γίνονται για τις γυναίκες- ιδιαίτερα στην πολιτική- οι οποίες δεν έχουν παιδιά.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους γυναίκες δεν αποκτούν παιδιά. Κάποιες από εμάς απλά δεν θέλουν, κάποιες από εμάς ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην καριέρα τους και υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για καλύτερη φροντίδα των παιδιών, πιο προοδευτικές εργασιακές πρακτικές, για να σιγουρευτούμε ότι δεν πρέπει να διαλέξουμε.

Και κάποιες φορές, όποιος κι αν είναι ο λόγος, ένα παιδί απλά δεν έρχεται. Οσο κι αν μπορεί να το θέλουμε», ανέφερε ακόμη η Στέρτζον.

Στο βιβλίο, ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη για το αν θα μπορούσε να είναι μητέρα και να ηγείται της κυβέρνησης της Σκωτίας. «Αν η αποβολή δεν είχε συμβεί, θα καθόμουν σήμερα εδώ ως πρωθυπουργός; Είναι ένα αναπάντητο ερώτημα, απλά δεν ξέρω. Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν γνωρίζω την απάντηση. Θα ήθελα να πω ''ναι'', γιατί θα μπορούσα να δείξω ότι το να αποκτήσεις ένα παιδί δεν είναι εμπόδιο για όλα αυτά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρω», εξομολογήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκολα Στέρτζον αποβολή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ