ΔΝΤ: «Nαι μεν... αλλά», η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής - iefimerida.gr

ΔΝΤ: «Nαι μεν... αλλά», η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά όχι και η λύση στην αντιμετώπιση της κρίσης που μαστίζει την Ευρωζώνη είναι σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλασάρ, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαϊκές χώρες κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μπλασάρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του επιχειρηματικού συνεδρίου Globes στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ δήλωσε ότι «αυτό που συνέβη αυτήν την εβδομάδα είναι σημαντικό: αποτελεί τμήμα της λύσης, αλλά δεν είναι η λύση» χωρίς να διευκρινίσει ποια άλλα μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν.
«Είμαι περισσότερο αισιόδοξος, από ό,τι ήμουν πριν από ένα μήνα. Νομίζω ότι υπήρξε πρόοδος» κατέληξε.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ επέκρινε τις διαφορετικές φωνές που ακούγονται από επίσημα χείλη εντός της ΕΕ, τονίζοντας ότι προκαλούν ανησυχία στις αγορές και αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει μια λογική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του ΔΝΤ που αποφάσισε η Ευρώπη, ο Μπλασάρ δήλωσε: «Η δέσμευση για παροχή 200 δισ. ευρώ κάνει σημαντική διαφορά, υπό την έννοια ότι τώρα μπορούμε να βγούμε και να πούμε και σε άλλες χώρες: "Οι Ευρωπαίοι μας έδωσαν χρήματα, μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς;" Το αν αυτό μας δίνει δύναμη όση ενός μπαζούκα ή όχι, το ελπίζω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ