Welt: Κάνει πίσω η Αγκυρα -Διατεθειμένη να περιμένει ως τον Δεκέμβριο την απελευθέρωση στη βίζα - iefimerida.gr

Welt: Κάνει πίσω η Αγκυρα -Διατεθειμένη να περιμένει ως τον Δεκέμβριο την απελευθέρωση στη βίζα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ AP Photo/Martin Meissner
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία εμφανίζεται τώρα διατεθειμένη να περιμένει έως το τέλος του χρόνου να καταργηθεί η βίζα για τους πολίτες της, από την ΕΕ, και όχι έως τον Οκτώβριο όπως ήταν έως τώρα ο στόχος.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt, επικαλούμενη τουρκικές κυβερνητικές πηγές. Η Αγκυρα είχε απειλήσει να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, αν δεν είχε δοθεί λύση στο θέμα της βίζας έως τον Οκτώβριο. Ομως, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, έριξε τους τόνους, μετά από συνάντηση με αξιωματούχους της ΕΕ το Σάββατο.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, Τούρκοι αξιωματούχοι, με γνώση των συζητήσεων με την ΕΕ, αναφέρουν ότι μία καθυστέρηση έως τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο είναι πλέον αποδεκτή. Ομως, επιμένουν στην απελευθέρωση της βίζας το αργότερο έως τα τέλη του χρόνου.

Οι διαφορές των δύο πλευρών για την εφαρμογή του αντιτρομοκρατικού νόμου της Τουρκίας έχουν περιοριστεί, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές της Welt. Πρόκειται για έναν από τους όρους που είχε θέσει η ΕΕ για να καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Ο Τσελίκ δήλωσε το Σάββατο ότι η Αγκυρα θα εμμείνει στη συμφωνία για την προσφυγική κρίση, πρόσθεσε όμως ότι δεν είναι λογικό να αναμένεται ότι η Αγκυρα θα χαλαρώσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο της τώρα, καθώς μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και τους Κούρδους μαχητές στο δικό της έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία βίζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ