Στη Μυτιλήνη βρίσκεται από την Παρασκευή η ηθοποιός Μιμή Ντενίση προετοιμάζοντας τα γυρίσματα στο νησί της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη».
Η ταινία θα αποτελεί κινηματογραφική απόδοσης της θεατρικής παράστασης Σμύρνη μου αγαπημένη» (παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού) δημιούργημα της Μιμής Ντενίση, που παίζεται με τεράστια επιτυχία.
Την Παρασκευή το μεσημέρι η κ. Ντενίση συνοδευόμενη από τον σκηνοθέτη Γιώργο Αρβανίτη (πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης) συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό ο οποίος υποσχέθηκε στην ηθοποιό κάθε βοήθεια για τα γυρίσματα της ταινίας.
Όπως δήλωσε η κ. Ντενίση «Η ταινία στοχεύει στο να κάνει κάτι καλό για το νησί, είναι διεθνής παραγωγή.
Αφορά την εποχή της Σμύρνης, τη μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό στη Μυτιλήνη. Ξεκινάει από το σήμερα της Μυτιλήνης, με την παρεμφερή άφιξη προσφύγων, όπως είχατε πέρυσι.
Το θέμα έχει πολλές αντιστοιχίες και η Μυτιλήνη είναι το ιδανικό μέρος για να γυριστεί.
Με Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Ολυμπία Δουκάκη, βραβευμένη με Όσκαρ, Ελληνίδα στην καταγωγή, με τις ρίζες της στη Λέσβο, το κάστινγκ της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" φαντάζει εντυπωσιακό και η διεθνής προβολή δεδομένη» ανέφερε.
Η Μιμή Ντενίση δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ομορφιές του νησιού, την καθαριότητα και τον ανθρωπισμό της Λέσβου.
Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου η ηθοποιός μαζί με τους συνεργάτες της αναζήτησε τους χώρους που θα γίνουν τα γυρίσματα και επισκέφθηκε και το Μόλυβο.
φωτογραφίες: lesvosnews.net
Οι θεατρικές παραστάσεις του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», αγαπήθηκαν από το κοινό και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από κριτικούς και δημοσιογράφου.
Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία. Βασίζεται σε ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών οι θεατές μεταφέρονται στη Σμύρνη, μέσα απο τη ζωή της κοσμοπολίτισσας πρωταγωνίστριας της, λίγο πριν τον ξεριζωμό και την ξενιτιά.
Το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση για τη Σμύρνη και την ιστορία της, γράφτηκε μετά από έρευνα πολλών ετών και καλύπτει την πιο σημαντική ιστορικά περίοδο από το 1917 μέχρι την προσφυγιά και την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.