Είναι τα φούτα εποχής που ταιριάζουν απόλυτα σε μια γλυκιά τάρτα. Θα σας δώσω και την συνταγή για χοντρό, χωριάτικο φύλλο, να το κάνετε μόνοι σας.
Υλικά
Για το φύλλο
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
Για την τάρτα
- 6 ροδάκινα, πάρτε κίτρινα
- 40 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
- 30 γραμμάρια ξανθή ζάχαρη
- 25 γραμμάρια τριμμένα αμύγδαλα ή φιστίκια για την διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια, κάπως δροσερό
- Προσθέστε το αυγό στο μπολ και ανακατέψτε ώσπου να γίνει μια καλή μπάλα. Αν είναι ξερό προσθέστε 1-2 κουταλιές γάλα. Αφήστε το να ξεκουραστεί
- Όταν ξεκουραστεί, απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψάκι, είτε βουτυρωμένο, είτε από σιλικόνη, είτε με χαρτί ψησίματος
- Απλώστε τη σκόνη αμυγδάλου στον πάτο
- Πλύντε τα ροδάκινα και κόψτε τα άλλα στα 4 άλλα στα 6. Τοποθετήστε τα όμορφα
- Ρίξτε από πάνω την ξανθή ζάχαρη και τα αμύγδαλα σπασμένα ή τα φιστίκια
- Ψήστε το σε φούρνο για 40 λεπτά, στους 180 βαθμούς
- Τα τελευταία λεπτά ανεβάστε στους 200 βαθμούς, η τάρτα θα πάρει όψη ξεροψημμένη
Αυτή η τάρτα τρώγεται χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή με μια μπάλα παγωτό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο