Apple: Πολιτικές μπούρδες τα επιχειρήματα της Κομισιόν για τους φόρους - iefimerida.gr

Apple: Πολιτικές μπούρδες τα επιχειρήματα της Κομισιόν για τους φόρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «πολιτικές μπούρδες» χαρακτήρισε τα επιχειρήματα της Κομισιόν για τους αναδρομικούς φόρους ύψους 13 δισ. ευρώ, που επέβαλε στην Apple, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού, Τιμ Κουκ.

Η Apple θα συνεργαστεί στενά με την ιρλανδική κυβέρνηση προκειμένου να εφεσίβαλουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο ισχυρός άντρας της εταιρείας σε συνέντευξή του στην ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent σημειώνοντας ότι η απόφαση της Κομισιόν δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο ή γεγονότα.

«Νομίζω ότι θα συνεργαστούμε πολύ στενά, καθώς έχουμε τα ίδια κίνητρα. Κανείς δεν έχει κάνει κάτι κακό και πρέπει να σταθούμε μαζί», είπε ο κ. Κουκ, υποστηρίζοντας δε ότι η Ιρλανδία γίνεται στόχος κι ότι αυτό είναι «απαράδεκτο».

Η Κομισιόν κατηγορεί την Apple ότι από το 1991 απολάμβανε προνομιακό φορολογικό καθεστώς στην Ιρλανδία, με κορύφωση το 2014, όταν τα κέρδη από τις πωλήσεις της στην Ευρώπη φορολογήθηκαν με συντελεστή 0,005% – ήτοι 50 ευρώ φόρο για κάθε εκατομμύριο κερδών.

Ωστόσο, ο κ. Κουκ χαρακτήρισε τις αιτιάσεις των Βρυξελλών «απόλυτες πολιτικές μπούρδες», αντιτείνοντας μάλιστα ότι το επίμαχο έτος η Apple πλήρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους στην ιρλανδική Εφορία, ποσό που την κάνει τον μεγαλύτερο φορολογούμενου του ιρλανδικού Δημοσίου για το 2014.

«Απλά διάλεξαν ένα νούμερο από δεν ξέρω κι εγώ πού», είπε ο επικεφαλής της Apple.

Ο κ. Κουκ συμφώνησε με τον βαρύ ισχυρισμό του αμερικανικού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού ότι ο αναδρομικός λογαριασμός των 13 δισεκ. ευρώ συνιστά προσπάθεια των Βρυξελλών να αποσπάσει φόρους που οφείλονται στην Εφορία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple CEO φόροι Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ