Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για την Κλιματική Αλλαγή - iefimerida.gr

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για την Κλιματική Αλλαγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή, καθώς οι αναπτυσσόμενες χώρες, που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή μπλόκαραν τη συμφωνία, στην οποία επρόκειτο να καταλήξει η Σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα. Η Νότια Αφρική, που φιλοξενούσε τη διοργάνωση υποχρεώθηκε σε νέο προσχέδιο, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Νοτίου Αφρικής ανέστειλε τις συνομιλίες στο Durban μετά τις ισχυρές αντιρρήσεις, που προέβαλε ένας συνασπισμός από νησιωτικά κράτη, καθώς όπως δήλωσαν από το κείμενο της συμφωνίας υπήρχε έλλειψη συγκεκριμένων στόχων.

«Υπήρξε μια ισχυρή έκκληση από αναπτυσσόμενα κράτη, η οποία επεσήμανε πως οι δεσμεύσεις στο κείμενο δεν ήταν αρκετές ούτε αναφορικά με το Πρωτόκολλο του Κιότο, ούτε και για άλλες χώρες» δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός για τη Κλιματική Αλλαγή, Ερικ Σολχαιμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προηγούμενο προσχέδιο αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η διατύπωση περί «νομικού πλαισίου». Το νέο προσχέδιο, το οποίο επεξεργάζεται ειδική επιτροπή μπορεί να περιέχει τους όρους «νομικό εργαλείο» ή ακόμα «νομικό εργαλείο ή εργαλείο του Πρωτοκόλλου», που θα υπονοεί μεγαλύτερη δέσμευση ως προς τους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ