Με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ παρομοιάζεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun», για την στάση του και το βέτο που έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους του για την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών.
Στο δημοσίευμα αυτό της εφημερίδας, υπάρχει και μία φωτογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ όπου κάνει μία απρεπή χειρονομία (κάτι σαν το μεσάιο δάχτυλο), και δίπλα άλλη μία ίδια μόνο που στο πρόσωπο του Τσώρτσιλ έχει πλέον τοποθετηθεί το πρόσωπο του Ντέιβιντ Κάμερον.
Για την Ιστορία η χειρονομία αυτή έχει πολλές σημασίες, με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ να είναι αυτός που την εισήγαγε στην σύγχρονη καθημερινότητα ως το σήμα της νίκης «V» από την αγγλική λέξη «victory» που σημαίνει «νίκη». Όμως το σήμα της νίκης με την παλάμη προς τα μέσα (όπως είναι στην φωτογραφία) έχει για πολλούς την σημασία που έχει για εμάς η ανύψωση του μεσαίου δαχτύλου. Το άρθρο έχει και για τίτλο την ονομασία της απρεπούς αυτής χειρονομία «προσαρμοσμένης» όμως στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Η στάση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις τόσο την Ευρώπη, όσο και στην Βρετανία, με τους Βρετανούς φιλοευρωπαίους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Βρετανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στην στάση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας στην Σύνοδο Κορυφής που έγινε εχθές στις Βρυξέλλες, γράφοντας πως τήρησε «στάση μπουλντόγκ», τον παρομοιάζει δηλαδή με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, διότι αυτό ήταν και το παρατσούκλι του Βρετανού πολιτικού.
Όπως γράφει η εφημερίδα είναι η πρώτη φορά που Βρετανός πολιτικός ασκεί βέτο (αρνησικυρία) σε μία ευρωπαϊκή συνθήκη, πράγμα που δημιουργεί πολλές ανησυχίες τόσο εντός όσο και εκτός Μεγάλης Βρετανίας. Ο Κάμερον, τονίζει το άρθρο, αφήνει το έθνος (το βρετανικό) να αντιμετωπίσει ένα αβέβαιο μέλλον, διακδινδυνεύοντας την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Χαρακτηριστικό του ύφους του άρθρου είναι πως ονομάζουν τον Κάμερον ως προκλητικό για την δήλωσή του μετά το πέρας της Συνόδου: «Μας παρουσιάστηκε μία συνθήκη η οποία δεν είχε τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλέιας για την Βρετανία, για αυτόν τον λόγο και δεν την υπέγραψα».
Ο Ντέιβιντ Κάμερον στάθηκε απτόητος παρόλες τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, Ευρωπαίος αξιωματούχος φαίνεται να δήλώσε πως η Βρετανία θα την «πληρώσει» αυτήν της, την στάση.