Έρχονται οι «Τροϊκανοί» με άγριες διαθέσεις - iefimerida.gr

Έρχονται οι «Τροϊκανοί» με άγριες διαθέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φτάνει αύριο στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικα με γεμάτη την ατζέντα επί των εργασιακών θεμάτων και ξεκινά άμεσα επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων θα είναι η ακύρωση των αυξήσεων που περιλαμβάνει η τριετής εθνική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 από τους κοινωνικούς εταίρους και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2010 περιλαμβάνει αύξηση 1,5% στους κατώτατους μισθούς την 1η Ιουλίου του 2011 και 1,7% την 1η Ιουλίου του 2012.

Η Τρόικα από την αρχή είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της για αυτές τις αυξήσεις και τώρα φαίνεται ότι θα επιμείνει οι κοινωνικοί εταίροι με παρέμβαση της κυβέρνησης να τις ακυρώσουν και οι αποδοχές να παραμείνουν στα επίπεδα του 2009. Προς το παρόν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να επιμείνουν στην περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού να και κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ