Λαγκάρντ: «Η Ε.Ε επέδειξε τον ηγετικό της ρόλο» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: «Η Ε.Ε επέδειξε τον ηγετικό της ρόλο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Σύνοδο Κορυφής αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Λαγκάρντ εκφράζει την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, καθώς όπως αναφέρει ενδυναμώνουν την ανάταξη της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση της ότι η Ε.Ε έδειξε τον ηγετικό της ρόλο αναφέροντας: «Εκτιμώ αυτή την επίδειξη του ηγετικού ρόλου από την Ευρώπη και ελπίζω ότι και οι άλλοι θα πράξουν αυτό που πρέπει»

Συνεχίζοντας τόνισε: «Ιδιαιτέρως καλωσορίζω την πρόοδο που επετεύχθη σε τρία σημαντικά ζητήματα: Πρώτον, τη συμφωνία που ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία και ενδυναμώνει τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη. Δεύτερον, την απόφαση να επιταχυνθεί η ενεργοποίηση του Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που θα συμβάλλει στην ανάσχεση της μετάδοσης της οικονομικής κρίσης. Τρίτον, τη δέσμευση των κρατών-μελών της ΕΕ να ενισχύσουν με επιπλέον 200 δισ. ευρώ το ΔΝΤ»,

Καταλήγοντας σχολίασε ότι «αυτά τα κεφάλαια θα ενισχύσουν την ικανότητα του ΔΝΤ να εκπληρώσει τις συστηματικές του υποχρεώσεις, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό δεδομένης της συνεχιζόμενης οικονομικής επιβράδυνσης και των εντάσεων στις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ