Ομπάμα: Δείξτε πολιτική βούληση για ξεφύγετε από την κρίση - iefimerida.gr

Ομπάμα: Δείξτε πολιτική βούληση για ξεφύγετε από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανησυχία του για την κρίση στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως οι ηγέτες της Ευρώπης θα έχουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Από το Λευκό Οίκο, ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν έχουν την απαιτούμενη πολιτική βούληση. «Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια ώστε να μην υπάρχει λόγος να μην λύσουν αυτό το πρόβλημα. Αν επιδείξουν την απαιτούμενη πολιτική βούληση, έχουν τη δυνατότητα να ηρεμήσουν τις αγορές, να καταστήσουν σαφές ότι δρουν υπεύθυνα και ότι κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν το χρέος τους».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, ενώ επανέλαβε την προειδοποίηση και την ανησυχία του ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στην αμερικανική οικονομία

Ο κ. Ομπάμα είπε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι είναι επείγουσα ανάγκη να κάνουν κάτι σοβαρό και τολμηρό, και το ερώτημα είναι αν μπορούν να το κάνουν. Πάντως, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου άφηναν να εννοηθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χάσει την υπομονή του με τους Ευρωπαίους, τους οποίους κατηγορεί για αναποφασιστικότητα.

H Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε «έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Αλλά έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο το οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε, προκειμένου να γνωρίσουμε τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση» τόνισε και πρόσθεσε: «Εχουμε μεγάλο συμφέρον από την επιτυχία της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ