Διεθνής διάκριση για την χορογράφο Κατερίνα Ανδρέου -Για έργο που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών - iefimerida.gr

Διεθνής διάκριση για την χορογράφο Κατερίνα Ανδρέου -Για έργο που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χορογράφος Κατερίνα Ανδρέου με το έργο «A kind of fierce» κέρδισε το βραβείο JARDIN D'EUROPE που απονέμεται από το φεστιβάλ ImPulsTanz στη Βιέννη.

Το έργο ήταν συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και παρουσιάστηκε στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι (30 και 31 Ιουλίου – Πειραιώς 260 Ε).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, που δίνεται κάθε χρόνο σε νέους χορογράφους στο πλαίσιο του Young Choreographers' Series του Φεστιβάλ.
Το βραβείο απονεμήθηκε στις 14 Αυγούστου σε τελετή που έγινε στο βιεννέζικο θέατρο Kasino am Schwarzenbergplatz και τη φετινή κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Jennifer Lacey (FR), Ana Vujanović (RS) and Wolfgang Kralicek (AT).

Διεθνής διάκριση για την χορογράφο Κατερίνα Ανδρέου -Για έργο που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Αθηνών  | iefimerida.gr 0

Το kind of fierce είναι ένα σόλο, αναφέρει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών η Κατερίνα Ανδρέου.

«Παρατηρεί τη μοναχική του φύση και παίζει με την ιδέα της έκθεσης και της έκφρασης, προσπαθώντας να μην ξεχάσει ότι η σκηνική δράση αφορά την παρούσα στιγμή.
Γυροφέρνει την ιδέα της τόλμης, ψάχνοντας τη δική του εκδοχή, με στόχο να αφήσει χώρο σε μερικές στιγμές ελευθερίας.

Μέσα από μία διαδικασία που συνδέει την οξύτητα της σκέψης με την αμεσότητα της παρόρμησης, επινοώ τους κανόνες για να τους χειριστώ, και παίζω με την αντίθεση, με τις ιδιες μου τις αναφορές, με τις ίδιες μου τις εμμονές.
Το kind of fierce είναι ένας χορός που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα και όπου όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. Ο δικός μου 'ελεύθερος χορός'».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ