Συνάντηση Δήμα - Χίλαρι με φόντο την κρίση χρέους στην ευρωζώνη - iefimerida.gr

Συνάντηση Δήμα - Χίλαρι με φόντο την κρίση χρέους στην ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία, κυριάρχησαν στη σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα και της αμερικανίδας ομολόγου του, Χίλαρι Κλίντον, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Δήμας πρότεινε την εκ νέου ενεργοποίηση της ελληνο-αμερικανικής επιτροπής Οικονομικών και Εμπορίου, έτσι ώστε να γίνουν αμερικανικές επενδύσεις στη χώρα μας, ενώ και οι δύο υπουργοί υπογράμμισαν την ανάγκη της αξιοποίησης της ελληνικής ομογένειας.

Η κ. Κλίντον, από την πλευρά της, επανέλαβε τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδος να βγει από την κρίση, ενώ επεσήμανε πως τόσο η κυβέρνηση Ομπάμα, όσο και η ίδια σέβεται τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Στην πρώτη τους, ουσιαστικά συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Δήμα, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και κράτησε περίπου 45 λεπτά, οι δύο υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, με έμφαση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και το Κυπριακό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ