Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τελικά οι συντάξεις και το δώρο - iefimerida.gr

Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τελικά οι συντάξεις και το δώρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βρέθηκε τελικά λύση, έστω και την τελευταία στιγμή, για την έγκαιρη καταβολή από το ΙΚΑ των συντάξεων Ιανουαρίου μαζί με το δώρο Χριστουγέννων.

Ενώ σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωνε ότι η καταβολή των συντάξεων θα καθυστερήσει, τελικά οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν στις 16 Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, μαζί με το ΕΚΑΣ και το δώρο των Χριστουγέννων.

Τη λύση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών που σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας έδωσε εντολή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να προπληρώσει στο ΙΚΑ ένα ομόλογο του ύψους 850 εκ. ευρώ το οποίο έληγε στις 19 Δεκεμβρίου. Έτσι το Γενικό Λογιστήριο θα δώσει τα χρήματα αυτά στο ΙΚΑ μερικές μέρες πριν ώστε να μπορέσει το Ταμείο να πληρώσει τους συνταξιούχους του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, κανονικά θα καταβληθούν και οι συντάξεις από τα υπόλοιπα ταμεία.

Χωρίς χρήματα τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, το IKA αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα που θα γίνει οξύτερο από το κούρεμα των ομολόγων, όπως ομολόγησε χτες ο Γιώργος Κουτρουμάνης στη Βουλή, οπότε η διοίκηση του Ταμείου προσανατολίζεται στη σύναψη δανείου-μαμούθ πολλών δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013 με ενέχυρο ακίνητα αλλά και τα ποσά που θα λάβει από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τα επόμενα χρόνια. Να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ ανέρχονται πλέον στα 5 δισ. ευρώ και οφείλονται κυρίως στην αδυναμία των εργοδοτών να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ