Οι Ιταλοί ζητούν από την Εκκλησία να συμβάλει και αυτή στην κρίση - iefimerida.gr

Οι Ιταλοί ζητούν από την Εκκλησία να συμβάλει και αυτή στην κρίση

Βατικανό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ολοένα και αυξανόμενη επιθυμία - απαίτηση των Ιταλών να συμβάλει και η Ρωμαιοκαθολοική Εκκλησία στην κρίση που αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή η χώρα, εκφράζει ο ιταλικός Τύπος, ο οποίος παρουσιάζει τις διαδικτυακές προσπάθειες πολιτών να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο νέος φόρος ακινήτων θα επεκταθεί και στα εκκλησιαστικά ακίνητα, διότι μέχρι στιγμής το Βατικανό δεν πληρώνει φόρο στο ιταλικό κράτος για τα ακίνητά του.

Ο Μάριο Μόντι μέχρι στιγμής έχει τοποθετηθεί διπλωματικά στο ζήτημα: «Δεν έχουμε ακόμη εξετάσει τη συγκεκριμένη περίπτωση», απάντησε σε ερώτηση ξένων δημοσιογράφων.

Οι ομάδες στο Facebook και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που ζητούν από το Βατικανό να συμβάλλει στην κρίση, αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Χαρακτηριστική σελίδα είναι η «Βατικανό πλήρωσε και εσύ τα μέτρα», που απαριθμεί μέχρι στιγμής 160.000 μέλη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, που επικαλείται η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η αξία των ακινήτων της Καθολικής Εκκλησίας φθάνει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά της, η Καθολική Εκκλησία ανεπίσημα διαδίδει ότι ο συνολικός της πλούτος σε ακίνητα από τη Σικελία μέχρι το Μιλάνο δεν ξεπερνά τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πραγματικό ποσό. Μόνο στη Ρώμη, όμως, κάθε χρόνο δέκα χιλιάδες διαθήκες ενισχύουν την συνολική περιουσία του Βατικανού και των διαφόρων ενοριών και εκκλησιαστικών οργανισμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ