Κοινοβούλιο Υεμένης: Ενέκρινε Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο που θα κυβερνήσει τη χώρα - iefimerida.gr

Κοινοβούλιο Υεμένης: Ενέκρινε Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο που θα κυβερνήσει τη χώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙA: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νεοσύστατο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε το κοινοβούλιο της Υεμένης το οποίο συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, προκειμένου να κυβερνήσει μονομερώς τη χώρα.

Την είδηση μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, το αναφερόμενο συμβούλιο άρει τη νομιμότητα και της εξουσίες της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Η συνεδριαση του κοινοβουλίου, ενδυναμώνει την επιρροή του κινήματος των Χούθι, ενώ αποτελεί πρόκληση για την εξόριστη κυβέρνηση που έχει τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας.

Οι ένοπλοι Χούθι και οι σύμμαχοί τους, στο κόμμα του Λαϊκού Γενικού Κογκρέσου (GPC) υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά, παρά τους σκληρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας, υπό τη Σαουδική Αραβία.

Από την άλλη μεριά, ο πρόεδρος Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του, τους θεωρεί ως πραξικοπηματίες, αφού κατέλαβαν την πρωτεύουσα με τη βία, το Σεπτέμβριο του 2014.

Ο Χαντί χαρακτήρισε ως παράνομη τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και προειδοποίησε τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή, ότι θα διωχθούν ως εγκληματίες, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Υεμένη συμβούλιο κοινοβούλιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ