Νέα απίστευτη εμφάνιση της Λεντέκι -Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μ. ελεύθερο - iefimerida.gr

Νέα απίστευτη εμφάνιση της Λεντέκι -Χρυσό και παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μ. ελεύθερο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ερώτημα, πριν καν φτάσει η Κέιτι Λεντέκι στο Ρίο ντε Τζανέιρο δεν ήταν αν θα κερδίσει στα αγωνίσματα που θα «έπεφτε» στην πισίνα, αλλά πόση θα ήταν η διαφορά με τις αντιπάλους της.

Οι «απαντήσεις» που έδωσε στους Ολυμπιακούς αγώνες η 19χρονη Αμερικανίδα άφησαν τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Οπως έκανε και στην κούρσα της στα 800 μ. ελεύθερο, όπου κατέκτησε το τέταρτο χρυσό μετάλλιό της στη διοργάνωση, καταρρίπτοντας στην πορεία της ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ, με 8.04.79 (8.06.68 το προηγούμενο που είχε πετύχει η ίδια τον Ιανουάριο).

Ετσι έγινε μόλις η δεύτερη γυναίκα, μετά από την Ντέμπι Μέγιερ που το πέτυχε το 1968 στο Μεξικό, που κερδίζει τις τρεις μεγαλύτερες αποστάσεις στο ελεύθερο σε Ολυμπιακούς αγώνες, με νίκη στα 200 μ., 400 μ. και 800 μέτρα.

Τερματίζοντας και έχοντας δει το παγκόσμιο ρεκόρ, η Λεντέκι περίμενε τις υπόλοιπες. Η Βρετανίδα Τζαζ Κάρλιν ολοκλήρωσε την κούρσα της σχεδόν δύο δευτερόλεπτα αργότερα, σε 8.16.17, με την Μπογκλάρκα Κάπας να την ακολουθεί με 8.16.37. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 23 δευτερόλεπτα από τον τερματισμό της Λεντέκι για να ολοκληρώσουν την κούρσα τους και οι οχτώ του τελικού.

«Είναι σκληρό όταν έχεις μία τέτοια απίστευτη αθλήτρια στο αγώνισμά σου και κάποια που καταρρίπτει παγκόσμια ρεκόρ κάθε φορά που αγωνίζεται», παραδέχτηκε η Κάρλιν.

Ο Μάικλ Φελπς ήταν ανάμεσα σε εκείνους που «υποκλίθηκαν» στη 19χρονη. «Είναι τρελό αυτό που κάνει. Προφανώς είναι κάποια που ανυπομονώ να τη δω να αγωνίζεται», είπε ο κάτοχος 22 χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων.

Αν και σπάνια αποκαλύπτει τα συναισθήματά της, σε αυτή την απονομή η Λεντέκι ξέσπασε σε κλάματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακοί Αγώνες Κέιτι Λεντέκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ