Λύτρωση για τον Ναδάλ: Χρυσό μετάλλιο στο διπλό - iefimerida.gr

Λύτρωση για τον Ναδάλ: Χρυσό μετάλλιο στο διπλό

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MICHAEL REYNOLDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία δύσκολη χρονιά, γεμάτη προβλήματα, η λύτρωση για τον Ραφαέλ Ναδάλ ήρθε στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό του τένις, με τον Μαρκ Λόπεζ.

Ο Ισπανός σταρ του τένις προσπαθεί να ξεπεράσει τους τραυματισμούς και να βρει τον καλό του εαυτό όλη τη χρονιά. Ομως, μέσα σε μία ημέρα στο Ρίο εξασφάλισε το χρυσό στο διπλό και την πρόκριση στα ημιτελικά στο μονό.

Ο Ναδάλ και ο Λόπεζ κατάφεραν να... εξαντλήσουν τους Ρουμάνους Φλορίν Μεργκέα και Χόρια Τεκάου, νικώντας με 6-2, 3-6, 6-4, σε έναν τελικό που κράτησε σχεδόν 2,5 ώρες.

Αυτό είναι το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο του Ναδάλ, καθώς είχε πάρει το χρυσό στο μονό το 2008 στο Πεκίνο, ενώ είχε χάσει τους αγώνες του Λονδίνου τέσσερα χρόνια αργότερα εξαιτίας τραυματισμού.

«Ηταν μία εκπληκτική εμπειρία, ιδιαίτερα πετυχαίνοντάς το με έναν από τους καλύτερους φίλους μου, τον Μαρκ. Είναι κάτι αξέχαστο για εμένα», είπε ο Ναδάλ. «Το να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο, μετά από 2,5 μήνες χωρίς προπόνηση και δίχως προετοιμασία είναι όνειρο. Είναι μία απίστευτη στιγμή», πρόσθεσε ο Ισπανός τενίστας.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Αμερικανούς Στιβ Τζόνσον και Τζακ Σοκ, οι οποίοι επικράτησαν των Καναδών Ντάνιελ Νέστορ και Βάσεκ Πόσπισιλ με 6-2, 6-4.

Πριν από τον θρίαμβο στον τελικό του διπλού, ο Ναδάλ είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους ημιτελικούς των ανδρών, κερδίζοντας τον Τόμας Μπελούτσι. Επόμενος αντίπαλός του, για μία θέση στον τελικό, είναι ο Χουάν Μαρτίν ντελ Πότρο, ο Αργεντινός που απέκλεισε στον πρώτο γύρο το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολυμπιακοί Αγώνες τένις Ράφαελ Ναδάλ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ